Makinë plastike për fëmijët. Si për të bërë një makinë plastike ose balte.

 1. Organizimi i hapësirës së punës
 2. Si të bëhen pajisje ushtarake?
 3. Makinat e skulpturimit për shërbimin e zjarrit
 4. Skulpturo, rrokulliset, kapem
 5. Në rast zjarri, thirrni 101
 6. Materialet e kërkuara:
 7. Materialet e kërkuara:
 8. Si për të bërë një makinë nga plasticine
 9. Si të verbohesh nga kamioni i plastikës
 10. Si të verbërohesh nga makina e garave të plasticines

Kur një fëmijë tashmë është rritur ndjeshëm, nganjëherë lind pyetja se si të bësh një makinë nga balta, pasi një baltë mund të konsiderohet një mjet i shkëlqyeshëm për organizimin e kohës së lirë të një fëmije.

Kur i referohemi informacionit të paraqitur më poshtë, do të gjeni përgjigje për pyetjet e mëposhtme:

 • si për të bërë një makinë;
 • në cilën moshë fëmija mund të bëjë punë artizanale;
 • si të organizohet vendin e punës pak mjeshtër

Natyrisht, njohja e fëmijës me argjilë mund të bëhet në çdo moshë, por është më mirë të studiojmë drejtpërdrejt nga ky material vetëm pas 2, madje edhe 3 vjetësh.

Është në këtë epokë që mjeshtri i vogël tashmë është në gjendje të gatuajë dhe të rrokullisë balte në mënyrë të pavarur, për të formuar forma të ndryshme të saj (rreth, katror, ​​etj.).

Organizimi i hapësirës së punës

Në mënyrë që procesi i derdhjes të jetë më i rehatshëm jo vetëm për foshnjën, por edhe për nënën, rekomandohet t'i kushtoni vëmendje pikat e mëposhtme gjatë organizimit të vendit të punës:

 1. Procesi krijues duhet të bëhet në tryezë. Kjo mund të jetë ose një tryezë e zakonshme e kuzhinës ose një tavolinë e veçantë për fëmijë. Falë prodhuesve të produkteve për fëmijë, zgjidhni një tabelë që do t'i apelojë mjeshtrit të vogël, nuk është e vështirë. Në asnjë rast fëmija nuk duhet të lejohet të gdhendë në një shtrat, divan ose në dysheme.
 2. Do të ishte mirë për të marrë një bord të veçantë për modelimin, si dhe një thikë (pile) për prerjen e argjilës. Bordi mund të blihet në çdo dyqan të furnizimit me zyra, dhe një thikë plastike për prerje, si rregull, vjen bundled me argjilë.
 3. Do të ishte e dobishme nëse fëmija së pari mund të njihet me shembullin e asaj që ai duhet të modës. Për ta bërë këtë, mjafton që të keni para syve një pamje të asaj që duhet t'i ndodhë atij (lule, burrë dëbore, makinë, vemje etj.).

Si të bëhen pajisje ushtarake?

Për të bërë një kamion ushtarak me duart tuaja, ju duhet balta vetëm 2 ngjyra - jeshile dhe e zezë.

Merrni parasysh procesin e modelimit në faza: Merrni parasysh procesin e modelimit në faza:

 1. 4 copa identike janë të ndara nga plastilina e zezë duke përdorur një pirg plastike. Më tej, rrotat e kamionit të ardhshëm janë formuar nga boshat që rezultojnë. Nga rruga, me ndihmën e një kruese dhëmbësh ju mund të tërheqni disqe në rrota.
 2. Duke përdorur argjilën e gjelbër, gdhendeni trupin. Për ta bërë këtë, formohen 5 drejtkëndëshe, 1 prej të cilave do të shërbejë si bazë e makinës nga argjila dhe 4 pjesët e mbetura do të jenë anët e saj. Madhësia e shifrave duhet të përcaktohet në mënyrë të pavarur bazuar në madhësinë e kamionit të ardhshëm dhe rrotave të përgatitura tashmë.
 3. Më tej, një shifër në formën e një sheshi, i cili do të shërbejë si kabinën e automjetit të ardhshëm, formohet nga plastilina e gjelbër. Në të njëjtën mënyrë si më parë (me ndihmën e një kruese dhëmbësh), dritat, dyert, dritaret dhe elementët e tjerë janë tërhequr pranë taksi.
 4. Së fundi, ka ardhur momenti i montimit të një kamioni ushtarak: anët e trupit janë të fiksuara në bazën e trupit, kabina është e fiksuar në anën e përparme, ndërtimi që rezulton është vendosur në rrota.

Mjeshtëri janë gati! Nëse dëshironi, mund të plotësohet me një rimorkio. Rimorkio është formuar nga analogjia me vet kamion, duke përjashtuar fazën e krijimit të taksi.

Ju mund të eksperimentoni me ngjyrat e kamionit. Për shembull, bëni kabinë të verdhë dhe trupin e kuq. E gjitha varet nga imagjinata dhe preferencat e ngjyrave të autorit të vogël.

Makinat e skulpturimit për shërbimin e zjarrit

Për të bërë një kamion zjarri prej balte, ju duhet materiali burimor i 3 ngjyrave. Gjegjësisht: e zezë, e kuqe dhe e bardhë.

Rrotat fillimisht të formuara Rrotat fillimisht të formuara. Për ta bërë këtë, nga një pjesë e plastilonit të zi është e ndarë 6 pjesë identike madhësia e një bizele. Plastelina është duke u ngrohur, dhe prej saj janë formuar rrota. Me ndihmën e një kruese dhëmbësh mbi rrota, simulohen rrotat.

Tjetra, të marrë një bar të balta të kuqe, nga e cila është kabinën dhe trupin e kamionit të ardhshëm zjarri. Për trupin do të duhet 2/3 e copë, dhe për kabinën - 1/3 e mbetur. Një figurë është formuar nga një pjesë më e vogël në formën e një sheshi dhe nga një më i madh - në formën e një drejtkëndëshi. Dritat, dritaret dhe dyert e kabinës mund të nxirren me ndihmën e një kruese dhëmbësh, ose mund ta përpunoni atë nga plastilina e bardhë.

Boshllëqet që rezultojnë janë të ndërlidhura, atëherë rrota të përgatitura më parë janë të mbërthyer tek ata.

Tani ju mund të bëni modelimin e aksesorëve të pandarë për këtë specie makineri të posaçme. Ka të bëjë me shpëtimin e zjarrit dhe çorape.

Për të bërë një shkallë, është e domosdoshme të formohet një drejtkëndësh i sheshtë nga plastilina e bardhë, në të cilën elementët kryesorë - korrierat dhe hapat mbështetëse do të fiksohen. Këto përbërës të shpëtimit të zjarrit janë bërë prej balte të zezë. Sapo të jenë gati, mbledhja e strukturës nuk është e vështirë.

Si është bërë çorape? Një flakë e hollë është mbështjellë nga një pjesë e vogël e plastikës së bardhë, e cila duhet të mbështillet në formën e një shtëpie të kërmillit (në një rreth).

Në fund të procesit, shkalla është e fiksuar në pjesën e sipërme të trupit, dhe çorape e mbështjellë është në anën tjetër. Kamion zjarri gati!

Shpesh, njohuria e të rriturve për plasticinë është e kufizuar në aftësitë e modelimit të kërpudhave, luleve dhe shtëpive. Megjithatë, fëmija lloj i arteve të tilla mërzitem shumë shpejt. Në mënyrë që njëri juaj të mos humbasë interesin, ne ju ofrojmë disa seminare se si të bëni një makinë nga balta. Ky mashtrim duhet të apelojë tek një djalosh i ri.

Skulpturo, rrokulliset, kapem

Edhe 30 vjet më parë, asnjëri prej nesh nuk mund të mendonte se zgjedhja e argjilës mund të rrëzonte një klient të zakonshëm. Çfarë lloj materialesh për modelim sot nuk kanë ardhur me prodhuesit për të tërhequr sa më shumë tifozë të jetë e mundur! Kjo është plastika e zakonshme e njohur e fortë, dhe masa e butë, e ngjashme me brumin e quajtur PLAY-DOH dhe madje edhe materiali i topit. Secili prej tyre është i mirë në mënyrën e vet dhe pa dyshim është i dobishëm në krijimtarinë e fëmijëve.

Tema e bisedës së sotme nuk është e lehtë, sepse ne jemi duke u përpjekur të kuptojmë se si të bëjmë një makinë nga plasticina. Dhe këtu nuk mund të bëni pa zgjedhur materialet e duhura:

 • Nëse dëshironi të krijoni një zanat të vërtetë volumetrik, fatkeqësisht, argjili i topit duhet të braktiset. Ky material është më i përshtatshëm për aplikime, dekorim dhe skulpturë të lodrave të vogla desktop.
 • Masa e butë e PLAY-DOH, ndonëse sot më popullore, nuk është gjithashtu një zgjedhje e mirë, nëse planifikoni të krijoni shumë detaje të vogla në punën tuaj. megjithatë artizanale të mbaruar nga materiali i tillë do të jetë jashtëzakonisht i vështirë për t'u shkatërruar. Kjo plasticinë tenton të ngurojë me ndërveprimin afatgjatë me oksigjenin.
 • Plastelina e fortë, e njohur për ne që nga koha sovjetike, është ndoshta opsioni më i lehtë dhe më i besueshëm. Megjithëse ai rrotullohet mjaft i ngushtë, por përkulet në mënyrë të përkryer.

Natyrisht, përveç plastike, ju do të keni nevojë për detaje të tjera për modelim, por kjo do të diskutohet në detaje në klasat tona master. Pra, le të fillojmë.

Në rast zjarri, thirrni 101

Fëmijët Junior mosha parashkollore mësimet do të jenë të dobishme për mënyrën se si të bëhet një motor zjarri nga balta. Gjatë një kalimi të tillë të përbashkët, ju, si prind, mund t'i tregoni fëmijës, pse keni nevojë për profesionin e një zjarrfikës, pse është e rrezikshme të luani me ndeshje, dhe në çfarë bazash funksionon ky lloj makine.


Materialet e kërkuara:

 • balta: e kuqe, e verdhë, e zezë, e bardhë dhe e kaltër;
 • thikur thikë;
 • bord për skulpturë.

Përshkrimi i procesit:


Ne projektim një makinë të pasagjerëve me një fëmijë

Ky mësim do të tregojë se si të formoj një makinë të rregullt të pasagjerëve nga balta në faza. Paguaj këtë artizanat vëmendje të veçantë , nëse fëmija juaj nuk është mjaft i vjetër për të bërë të gjithë punën e vetë. Përparësitë e kësaj makine të plastinës janë se përbërja kryesore e tij përbëhet nga pjesë të mëdha dhe shumë pak nga ato të vogla.


Materialet e kërkuara:

 • balta e kuqe, blu dhe e zezë;
 • bord për skulpturë;
 • thikur thikë.

Përshkrimi i procesit:


Puna me argjilë - krijuese. Bare të mahnitshme me ngjyra bëhen lehtësisht në çdo gjë - thjesht dëshironi! Le të zbulojmë se si të bëjmë një makinë nga balta. Makina është një teknikë e komplikuar, ndërsa makina e plastinës do të jetë disi më e thjeshtë. Udhëzime të mrekullueshme: sportel plastik plastik, kamion plastiline dhe video me makina plastike. Diskutoni detajet e punës me fëmijën, bëni disa boshllëqe dhe zgjidhni varg ngjyra në secilën nga udhëzimet.

Skema sportive e makinave numër 1:

Pra, skema është mjaft e thjeshtë.

Pra, skema është mjaft e thjeshtë

1. Së pari ju duhet të hapni një suxhuk të trashë (cilindër) - kjo do të jetë trupi i makinës sonë sportive.
2-3. Pastaj rrokullisni të dy shiritat e vegjël, merrni mjetet: një thikë plastike ose një sundues matës të zakonshëm, dhe hiqni kapakët nga doreza. Vendoseni kapakun në tortën e parë - kështu që i shkurtoni rrotat. Duke përdorur një sundimtar, prerë një drejtkëndësh nga tortë e dytë - ajo do të jetë një krah (spoiler)
4. Përdorni të njëjtat manipulime për të prerë pjesët e mbetura: syzet, një shirit të bardhë në kapuç dhe trung. Roll roller kokë.
5. Ne vendosim gjithçka bashkë

Skema e kamionëve të plastikës numër 2:

Makinë e bukur, skema numër 3:

Bëni atë në mënyrë që fëmija dëshiron jo vetëm të bëjë një përpjekje, por edhe të krijojë modelin korrekt të standardeve. Mos harroni se puna me balte ndihmon zhvillimin e të menduarit në fëmijë dhe njihet si një metodë serioze pedagogjike. Përdoreni atë më shpesh dhe fëmija do të bëhet një personalitet i zhvilluar harmonik!

Nga balta, mund të verbosh pothuajse çdo gjë. Dhe akoma: cila është gjëja e parë që dëshironi të verboni çdo djalë?
Sigurisht, makina! Megjithatë, është shumë e mundur që kjo vajzë të jetë interesante.

Këtu janë disa skema të thjeshta për të mësuar këtë, dhe transferimin e aftësive tek fëmija juaj - nuk do të ketë kufi për kënaqësinë e tij!

Le të mësojmë se si të bëjmë një makinë plastike.

 • Balta ngjyra të ndryshme.
 • Një thikë për prerjen e argjilës (si një alternativë, një thikë e disponueshme).
 • Toothpicks për vizatim detaje shtesë ose konturimi.
 • Moulds për prodhimin e pjesëve, të tilla si rrota. Në parim, shumë objekte mund të shërbejnë si një formë e tillë: kapele, korca, thimble, unaza, me një fjalë - diçka mund të gjendet.

Si për të bërë një makinë nga plasticine

Si për të bërë një makinë nga plasticine

Përgatitni argjilën në tri ngjyra të ndryshme. Trupi i makinës mund të jetë me një ngjyrë që ju pëlqen më së miri - por rrotat natyrisht duhet të jenë të zeza.

Ngjyra e tretë është e nevojshme për syzet: bardhë e përshtatshme, gri, blu ose ndonjë hije tjetër e lehta.

Merrni një copë të vogël drejtkëndëshe balta. Me gishtërinjtë tuaj, shtypni qoshet dhe bëni indentations nga dy anët: nga ajo ku kapuç duhet të jetë e vendosur, dhe nga prapa, në mënyrë që makina mund të marrë formën e dëshiruar.

Duke përdorur një kruese dhëmbësh, shënoni konturet gjysmërrethore për të katër rrotat. Përdorni një thikë për të bërë indentacione të vogla në këto vende.

Rrokullisni argjilën e zezë. Duke përdorur moulds, ose me dorë, duke përdorur një kruese dhëmbësh, të bëjë rrota. Futini ato në grooves në rast.

Prej katër drejtkëndëshe nga plastika e dritës së mbështjellë - për dritare. Vini re se dritaret anësore duhet të jenë më të gjata se përpara dhe prapa. Ngjiteni xhami në vendet e duhura.

Shto detajet e nevojshme. Ju mund të bëni pasqyra anësore nga pjesë të vogla plastike.

Pincë dhëmbësh përshkruaj trungun, shtoni dielli të ndritshme të shkëlqyera, fenerët, ngjiteni në një gotë të lehtë në qendër të secilës gomë.

Bëni wipers nga vija të hollë të balta ose elemente shtesë: të njëjtat toothpicks, ndeshjet, tela, etj

Makina është gati!

Si të verbohesh nga kamioni i plastikës

Si të verbohesh nga kamioni i plastikës

Keni nevojë për plastinën e katër ngjyrave: ngjyrat e zgjedhjes suaj për prodhimin e trupit dhe të kabinës, të zezë për goma, dritë për dritare, fenerë dhe pjesa qendrore e rrotave.

Trupi i verbër. Kjo mund të bëhet aty pranë mënyra të ndryshme , por më i përshtatshmi do të jetë si më poshtë: të marrësh një tullë të plastinës të madhësisë që dëshiron të shohësh trupin e ardhshëm. Ndajeni barin në dy gjysma horizontalisht. Pritini në mes të pjesës së sipërme në mënyrë që vetëm muret e trupit të mbeten dhe t'i përforcojnë ato në gjysmën e parë.

Tashmë të njohur për ne - duke përdorur moulds - të bëjë gjashtë rrota. Në gomat e zeza ende qëndrojnë në core-core.

Pastaj vendosni rrota në të dy anët e ndeshjes, një kruese dhëmbësh, një shkop magjik nga gjel sheqeri ose diçka tjetër e zgjatur.

Gjëja kryesore është që shkopi ishte pak më i madh se gjerësia e trupit (por jo në mënyrë të konsiderueshme!). Merrni dy shkopinj me rrota dhe vendosni një trup mbi to. Nëse keni bërë gjithçka të drejtë, duhet të merrni një qerre në katër rrota.

Bëni një kasolle nga dy bare drejtkëndëshe prej balte. Duhet të kthehet në formën e një mbingarkoni G. Kushtoj vëmendje përmasave! Gjerësia e taksi duhet të përputhet me trupin dhe lartësia duhet të jetë pak më e lartë.

Vendoseni taksen në shkopin e tretë me rrota. Ngjiteni në trup.

Shtoni të gjitha detajet e nevojshme: xhami, fenerët. Fshehini kthetrat e shkopinjve, të cilat janë të veshura me rrota, me ndihmën e copave të vogla të argjilës. Mbushni makinën me ngarkesë dhe shijoni rezultatin me fëmijën tuaj!

Si të verbërohesh nga makina e garave të plasticines

Si të verbërohesh nga makina e garave të plasticines

Bëni një makinë garash në sajë të formës së përshtatur të përshtatur edhe më të lehtë! Plasticine do të ketë nevojë vetëm për tre ngjyra: ngjyra kryesore e makinës, e bardhë për pjesë dhe e zezë për goma.

Roll suxhuk ovale nga ngjyra bazë. Baza për makinën është e gatshme!

Duke përdorur formën e bëjnë katër rrota. Mos harroni se rrota e përparme duhet të jetë pak më e vogël se e pasme!

Bashkangjisni rrotat me trupin duke i vendosur në një copë balte.

Pritini një rrip të gjatë balta të bardhë dhe shtrijeni atë përgjatë gjatësisë së makinës.

Nga të njëjtën plastilinë e zezë mund të bësh një kokë vrapuesish. Bëni një vrimë në mes të makinës për ta vënë atë atje.

Mbetet vetëm për të shtuar një krah të pasmë. Ngjitni një drejtkëndësh të sheshtë në topa të plastilina të përgatitura më parë. E pra, kjo është e gjitha - gati si e vërtetë!

Këshilla këtu janë baza dhe themeli, por ju mund t'i lini detajet sipas gjykimit tuaj. Për shembull, nuk ka asgjë të keqe me përdorimin numri më i madh ngjyra, duke e bërë makinën më të gjallë. Ju mund të provoni veten si një projektues dhe dekoroj dyert dhe trungu me lule ose dizajne të bukura me ngjyra.

Ju mund të bëni antena ose pjesë të tjera të makinës tuaj nga materiale të ndryshme shtesë (butona, linja e peshkimit, tela, ndeshje, makarona të thata dhe shumë më tepër). Mos harroni të korrigjoni formën e makinës kur skulptoni, qoshet e butë, pasqyrojnë saktësi - sepse në sajë të elasticitetit të materialit nuk është aspak e vështirë!

Sculpting nga plasticine nuk është vetëm shumë interesante, por gjithashtu jashtëzakonisht e dobishme. Formëzimi zhvillon imagjinatën, zgjuarsinë dhe aftësitë motorike të fëmijëve, prandaj nuk është vetëm e mundur, por edhe aktivitet shumë e dëshirueshme për fëmijët parashkollorë.

Skulpturo dhe luaj me kënaqësi!

Keni në arsenalin e lodrave makina miniaturë, e bërë me duart tuaja, nuk do të refuzojë asnjë djalë. Mënyra më e lehtë për të krijuar ndonjë model të balta. Vajzat gjithashtu do të donin këtë aktivitet, sepse ata do të duan të përpiqen për të krijuar një makinë për pupsy e tyre të vogël.

Ky mësim jep udhëzime të detajuara vizuale se si të krijoni një makinë të vogël nga balta. Si ngjyra kryesore, ju mund të përdorni absolutisht çdo mundësi që është e këndshme për fëmijën ose është në dispozicion. Veprimet e dhëna në këtë klasë master përfshijnë punën me detaje të vogla, gjë që është shumë e dobishme për zhvillimin e gishtërinjve të fëmijëve dhe aftësinë për të koordinuar veprimet.

1. Më shumë gjasa, kur modeloni një makinë, nuk do të jeni në gjendje të bëni pa argjilë të bardhë, të zezë dhe të verdhë. Një sasi shumë e vogël e këtyre ngjyrave do të nevojitet për të krijuar dritare, rrota dhe fenerë. Trupi kryesor mund të jetë i kuq ose ndonjë tjetër, por ky material konsumohet më së shumti.

2. Roll një pjesë veze-like nga plasticine e një ngjyre të zgjedhur.


Roll një pjesë veze-like nga plasticine e një ngjyre të zgjedhur

3. Shtypni pjesën më të mprehtë të zejtarit me gishtin tuaj të indeksit pak, duke formuar zakonin, skajet e xhamit dhe kapaku i makinës duhet të shfaqen.


Shtypni pjesën më të mprehtë të zejtarit me gishtin tuaj të indeksit pak, duke formuar zakonin, skajet e xhamit dhe kapaku i makinës duhet të shfaqen

4. Vendosni një tortë të vogël të bardhë në vend të një xhamit, shënoni buzën e mbulesës me buzë të një kruese dhëmbësh, ngjitini dy fenerët e rrumbullakët.


Vendosni një tortë të vogël të bardhë në vend të një xhamit, shënoni buzën e mbulesës me buzë të një kruese dhëmbësh, ngjitini dy fenerët e rrumbullakët

5. Roll katër topa të vogla të zeza.


Roll katër topa të vogla të zeza

6. Goditini secilën nga pjesët e zeza të përgatitura me gishtin tuaj, në qendër të një bizele të verdhë, bëni rreth gjithë perimetrin e vijës duke përdorur një shpatull plastik për modelim. Këto do të jenë rrotat e automjetit të ardhshëm.


Këto do të jenë rrotat e automjetit të ardhshëm

7. Në pjesën e poshtme të makinës në të dyja anët e shtrydh dy zarzavate me anën e gjerë të një stilolaps të topit, ato janë të nevojshme për të akomoduar rrota.


Në pjesën e poshtme të makinës në të dyja anët e shtrydh dy zarzavate me anën e gjerë të një stilolaps të topit, ato janë të nevojshme për të akomoduar rrota

8. Futni rrota në qelizat e përgatitura.


Futni rrota në qelizat e përgatitura

9. Pancakes bardhë Slap në anën e pasme dhe anët e makinës. Bashkangjit edhe pasqyra në të dy anët.


Bashkangjit edhe pasqyra në të dy anët

10. Makineria e përfunduar mund të vendoset në frigorifer për 1 orë në mënyrë që zanati të forcohet.


Makineria e përfunduar mund të vendoset në frigorifer për 1 orë në mënyrë që zanati të forcohet

Forma përfundimtare e zanateve.

Makina jonë e mrekullueshme dhe qesharake është gati për një udhëtim! Tani ju e dini se si ta bëni një makinë nga balta me duart tuaja. Herën tjetër ju mund të njiheni me një klasë master në skulpturimin e një personi. Regjistrohu për përditësimet tona, zhvilloni fëmijët tuaj dhe përmirësoni aftësitë tuaja në modelimin me ne, ka ende shumë punë interesante përpara!

Mos harroni të tregoni për këtë zeje për miqtë tuaj, sepse ajo mund t'i ndihmojë shumë.

Si të bëhen pajisje ushtarake?
Si është bërë çorape?
Dhe akoma: cila është gjëja e parë që dëshironi të verboni çdo djalë?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью