Si ta kuptoni që ju humbni dëgjimin? Si ta zbulojmë problemin në kohë dhe të eliminojmë përkeqësimin e mëtejshëm? Çfarë është fshehur humbja e dëgjimit dhe është e mundur për ta parandaluar atë? - 2018

A keni gjetur ndonjëherë të vështirë të dëgjoni se me entuziazëm të tillë po përpiqeni të mbani një mik përmes turmës në një parti të zhurmshme? Ju mund të jeni duke vuajtur nga një sëmundje e quajtur humbja e dëgjimit të fshehur.

Testet standarde që testimi i dëgjimit nuk do ta zbulojnë këtë problem, por, në fakt, edhe ata që dëgjojnë duket ideale i nënshtrohen asaj. Sidomos në rrezik janë ata që jetojnë në një metropol të zhurmshëm. (Rituale e zakonshme - veshja e veshit me buds pambuku gjithashtu çon në probleme me dëgjimin).

4.7 5 1

Ne jetojmë në një botë vërtet të zhurmshme. Nuk mund ta kontrollojmë objektivisht ndikimin e zhurmës të ekspozuar gjatë gjithë jetës. Por kur shkencëtarët kryejnë teste të tilla, ata bëjnë pyetje të tilla si: A e rregullon shpesh lëndinë? Ju pëlqen me zë të lartë ? Njerëzit pozitivë zakonisht kanë fshehur probleme dëgjimi.

Pra, pse mund të dëgjoni thjesht në zyrën e mjekut por jo miq në një bar të mbushur me njerëz? Në një vesh të shëndetshëm, valët e zërit marrin nga qelizat e flokëve dhe përpunohen në sinjale që mund të interpretohet nga truri. Teksa plakemi ose jemi të ekspozuar ndaj tingujve me zë të lartë, këto qeliza të flokëve mund të dëmtohen ose mund të vdesin, duke shkaktuar një të ashtuquajtur humbja standarde e dëgjimit.

Teksa plakemi ose jemi të ekspozuar ndaj tingujve me zë të lartë, këto qeliza të flokëve mund të dëmtohen ose mund të vdesin, duke shkaktuar një të ashtuquajtur  humbja standarde e dëgjimit

Në vesh me humbjen e dëgjimit të fshehur, sinapset dëmtohen, të cilat transmetojnë sinjale nga qelizat e flokëve. Duke humbur ato, veshi juaj humbet aftësinë e tij për të filtruar zhurmën e sfondit. Prandaj, duke u fokusuar në biseda të rëndësishme bëhet e vështirë.

Testet standarde matin ndjeshmërinë e dëgjimit me tonet e auditimit. Studimi i ri, i cili ndihmon në identifikimin e humbjes së dëgjimit të fshehur, kërkon të nxjerrë në pah frazat e folura në mesin e zhurmës më të fortë statike të sfondit.

Sot, një metodë e trajtimit të humbjes së dëgjimit të fshehur ende nuk është shpikur. Por disa studiues, të tillë si Lieberman, gradualisht po përparojnë në zhvillimin e një droge që mund të riparojë sinapat e dëmtuara.

Por disa studiues, të tillë si Lieberman, gradualisht po përparojnë në zhvillimin e një droge që mund të riparojë sinapat e dëmtuara

Dëgjimi duhet të mbrohet, jo duke shpresuar aftësitë rigjeneruese të trupit ose mbi zbulime të reja të shkencëtarëve. Trupi i njeriut - sistem i përsosur me një kufi të madh sigurie. Sipas shkencëtarëve, madje edhe një reduktim të ndjeshëm në sistemet e punës "qelizat e flokëve - sinapsi - fibra e nervit auditiv", mund të kalojnë pa u vënë re për një kohë të gjatë në jetën e zakonshme.

Këshilla më e mirë për ata që duan të shmangin humbjen e dëgjimit: kufizoni ekspozimin ndaj mjedisit me zë të lartë, mbajini mbrojtësin e veshëve gjatë makinës dhe vetëm nxitni muzikën.

A keni gjetur ndonjëherë të vështirë të dëgjoni se me entuziazëm të tillë po përpiqeni të mbani një mik përmes turmës në një parti të zhurmshme?
Por kur shkencëtarët kryejnë teste të tilla, ata bëjnë pyetje të tilla si: A e rregullon shpesh lëndinë?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью