Si përzierje ngjyra smerald. Çfarë ngjyre përzihet për të marrë ngjyrën e purpurt

 1. Ngjyrat primare të spektrit
 2. Si të merrni purple me cyan, blu ose magenta
 3. Si të merrni purple nga blu dhe të kuqe të pastër

krijoj ngjyrë vjollce duke përzier me ngjyra të tjera të bojës nuk është gjithmonë e mundur. Kur ishim akoma në shkollë, na mësohej se për të marrë ngjyrë vjollcë, është e nevojshme përzierje e ngjyrave blu dhe të kuqe, edhe pse, përkundër pritjeve, kombinimet e këtyre ngjyrave zakonisht sjellin një hije ngjyrë gështenje ose ngjyrë vjollcë.

Në këtë artikull, ju do të mësoni truket me të cilat ju mund të merrni ngjyrat e përsosur ngjyrë vjollcë dhe ngjyrë vjollcë.

Ngjyrat primare të spektrit

Përzierja e bojës blu dhe të kuqe për të marrë një ngjyrë vjollcë duhet të mbahet mend se:

 1. Nëse shtoni më shumë të kuqe, ju merrni një ngjyrë të kuqe;
 2. Nëse shtoni më shumë bojë blu, ju mund të bëni vjollcë, të cilat do të jenë më të përkushtuara për një ngjyrë të ngopur jargavani;
 3. Duke përzier kombinime të ndryshme të ngjyrave të pastra, ju mund të merrni një ngjyrë vjollce të nuancave të ndryshme;
 4. Është më korrekte të përdorësh të kuqe, por hije të ftohtë. Nëse ju merrni një të kuqe të ngrohtë, e cila është afër (portokalli), atëherë në këtë rast ju merrni një ngjyrë kafe;
 5. Është e nevojshme që të shmanget bojë blu me ngjyrë të gjelbër.

Si të merrni purple me cyan, blu ose magenta

1. Së pari ju duhet të blini magenta. Arsyeja kryesore pse përzierja e ngjyrave blu dhe të kuqe nuk sjell të vjella të nevojshme ngjyra të ndritshme , është ajo blu dhe ngjyrë jeshile thith bojë e kuqe, ndërsa bojë blu thith dy jeshile dhe të kuqe.

Kjo shpjegohet me faktin se sytë e perceptojnë ngjyrën si një kombinim të kaltër, të gjelbër dhe të kuq (për këtë arsye dallohen 3 ngjyra primare), edhe pse mbetet pak blu dhe e kuqe që sytë mund të perceptojnë, prandaj truri interpreton një kombinim të ngjyrave, Ai e konsideron këtë ngjyrë vjollce pothuajse të zezë.

Nëse e shihni atë nga ana tjetër, thithja ekskluzivisht e ngjyrës së gjelbër të magentës lejon shikimin tonë për të parë një pjesë të konsiderueshme të kuqe dhe blu. Nëse e përzieni atë me një sasi të vogël të kaltër ose të kaltër që absorbon vetëm dritën e kuqe, truri juaj do të marrë një sinjal të ndjeshëm nga fundi i nervave dhe një sinjal pak më i dobët që vjen nga fundi i nervave që janë të ndjeshëm ndaj të kuqes. Kështu, një person sheh purpur!

 • Magenta është një nga ngjyrat kryesore "subtraktive" që përdoren në punën e printerëve dhe dizajnit grafik (së bashku me cian dhe të verdhë). Ju duhet të kërkoni bojë, e cila përmban pigmentin PV19 ose PR122, por jo PW (të bardhë) dhe jo PB (blu).
 • Kur blejnë bojë të artit mund të krahasohet me magentën e bojës së printerit. Është e nevojshme të printoni mostrën dhe ta çoni në dyqan me ju.
 • Dihet se magenta i referohet ngjyrës primare dhe nuk mund të arrihet duke përzier me ngjyra të tjera. Nëse, për shembull, përzieni me i verdhë magenta, ju merrni një seri të tërë ngjyrash portokalli dhe të kuqe. Nëse magenta është e përzier në përmasa të ndryshme me cyan, atëherë do të dalin shumë hije vjollce / blu.

2. Tjetra ju duhet të përzieni magentën me ngjyrën e bruz ose të ndritshme blu që keni. Çdo ngjyrë blu ose cyan do të bëjë, por në mënyrë që ajo të mos jetë e gjelbërt ose e zbehur. Së pari, shtoni pak blu dhe shtoni pak nga pak para se të merrni hijen e dëshiruar të purpurt. Jini shumë të kujdesshëm, mos merrni pista, sepse detyra nuk është e lehtë.

Si të merrni purple nga blu dhe të kuqe të pastër

1. Së pari, duhet të përcaktoni nëse ngjyrat tuaja blu dhe të kuqe janë "të pastra". Përzierja e kaltër dhe e kuqe jo gjithmonë jep hije të dëshiruar për shkak të faktit se bojë mund të përbëhet jo nga një, por nga ngjyra të ndryshme.


Për shembull, një tub me bojë të kuqe përmban pigmente të verdhë dhe portokalli, dhe një tub me bojë blu përmban të verdhë dhe të kuqe. Kur blu dhe të kuqe janë të përziera, të cilat nuk i përkasin "të pastër", do të përfundoni me një ngjyrë të purpur ose ngjyrë kafe të ndotur.

 • Është e nevojshme të marrni bojë të kuqe, në të cilën nuk ka hije të verdhë dhe portokalli, sepse kur përzierni këto ngjyra me ngjyrë blu, krijohet një ngjyrë kafe.
 • Ne po kërkojmë bojë blu pa ngjyrë të gjelbër dhe të verdhë.
 • Kur nuk jeni i sigurt se keni një bojë të pastër, kjo duhet të kontrollohet. Është e nevojshme të derdhni një pak në paleta dhe të shtoni një të bardhë të vogël, e cila ndihmon për të parë përbërjen e vërtetë të pigmenteve. Ngjyra e kuqe duhet të kthehet në ngjyrë rozë dhe ngjyra blu do të kthehet në blu.

2. Tjetra ju duhet të përzierni, të kuqe të pastër me ngjyrë blu. Barazo sasinë e bojës blu dhe të kuqe, derdh në paleta dhe përdorni një furçë për t'i përzier mirë dhe për të marrë një ngjyrë të purpurtë të pasur.

 • Për të krijuar një ngjyrë vjollcë që do të jetë shumë e ngjashme me ngjyrë vjollcë, duhet të shtoni një bojë blu shtesë.
 • Nëse shtoni më shumë bojë të kuqe, atëherë do të shihni një ngjyrë vjollce me një ngjyrë të kuqe rozë të ngrohtë.


Nëse shtoni më shumë bojë të kuqe, atëherë do të shihni një ngjyrë vjollce me një ngjyrë të kuqe rozë të ngrohtë

 1. Është e nevojshme të shtoni bojë të bardhë. Nuk ka rëndësi se si jeni: nga blu dhe e kuqe ose magenta, nëse ka nevojë, ju mund ta lehtësoni atë dhe ta bëni atë të ndritshme nëse shtoni të bardhë. Së pari ju duhet të shtoni një sasi të vogël të bojës, pastaj llokoçiseni për të marrë hijen e dëshiruar. Nëse shtoni të njëjtën sasi të bardhë në bojën e purpurt, ju merrni një ngjyrë pastel.
 2. Shto bojë të zezë. Nëse shtoni ngjyrë të zezë në purpur, mund ta bëni ngjyrën më të thellë, domethënë vjollcën e errët të errët. Është e nevojshme përzierje në pjesë të vogla, në mënyrë që të mos merrni ngjyrën shumë të errët, sepse atëherë do të jetë mjaft e vështirë të ktheheni hijen origjinale.
 3. Përzierja e bardhë dhe e zezë. Ky kombinim do të japë një ngjyrë të hollë me livando, ndërsa hije do të varet vetëm nga ju. Ngjyra e Lavenderit, është e mundur që të jepni një ngjyrë të kuqërremtë, për këtë ju duhet të shtoni ngjyrën e kuqe dhe magenta, ose ngjyrë vjollce - duke shtuar cian ose blu.

Kur ngjyrosni ngjyra, duhet të ndiqni disa rregulla:


 • Nëse keni nevojë për të mbuluar bojë nga enë, ju duhet të përdorni gjithmonë enët e pastra ose një çekan të vogël, në mënyrë që të mos prishin hijen e pastër. Që atëherë ajo nuk mund të përdoret si në formën e tij të pastër dhe për përzierjen, sepse mund të arrihet një rezultat i paparashikueshëm;
 • Për të marrë ngjyrën e dëshiruar, ekspertët këshillojnë që butësisht të përzierni bojën. Kjo është për shkak të faktit se gjithmonë ekziston mundësia për të shtuar më shumë ngjyra, por tashmë është e pamundur për ta hequr atë.
 • Gjithashtu mos harroni se të gjitha ngjyrat duhet të jenë tërësisht të përziera derisa të formohet një hije uniforme, madje edhe përbërësit nuk duhet të lihet përgjatë buzës së enës. Përndryshe, gjatë kohës, muret dhe sendet e tjera të brendshme ose vizatimi mund të ngjitni aksidentalisht në buzë të enës dhe kështu të vendosni një vend të ndotur në sipërfaqen e trajtuar.
 • Dhe hija e fundit duhet të kontrollohet jo vetëm në paleta, por edhe në sipërfaqen në të cilën është planifikuar të zbatohet bojë.

Shumë artistë janë të ballafaquar me një situatë të tillë, kur tubi me ngjyrën e dëshiruar mbaron dhe është e papërshtatshme ose thjesht dembel për të shkuar në dyqan. Si të dalësh nga kjo situatë? Rezulton se ju mund të merrni hijen e dëshiruar duke përzierur ngjyra të caktuara. Duhet të dimë vetëm se çfarë ngjyre duhet të jenë të përziera për të marrë një hije vjollce ose të zhdukur. Shumë piktorë nga shkolla e dinë se ngjyrat e purpurta dhe shumë të tjera janë të mesme, dhe ju mund t'i merrni me përzierjen e ngjyrave primare. Në këtë rast, të kuqe dhe blu.

Një furçë duhet të zbatohet në paleta një bojë të vogël të kuqe. Pas shpëlarjes së furçës, merrni sa më shumë ngjyrë blu dhe ngjyrosni me kujdes ngjyra. Gjithashtu, çdo artist profesionist e di se cilat ngjyra duhet të jenë të përziera për të marrë një hije të lehtë ngjyrë vjollce. Për këtë nuk merret e kuqe, por bojë rozë. Pas përzierjes në paleta, ju mund të aplikoni bojë për kanavacë, duke rregulluar ngjyrën duke shtuar një ose një hije tjetër.

Pas përzierjes në paleta, ju mund të aplikoni bojë për kanavacë, duke rregulluar ngjyrën duke shtuar një ose një hije tjetër

A ka këshilla të tjera për ngjyrat që duhet të përzihet për të marrë ngjyrë vjollcë? Në të vërtetë, ju mund të bëni ndryshe: ju duhet të merrni një bojë vjollce dhe përzierjeni tërësisht me të bardhë. Mos harroni të fshini furçën çdo herë që të ndryshoni ngjyrën. Duke ndryshuar sasinë e bojërave të bardha, ju mund të merrni hijen e dëshiruar të shkallëve të ndryshme të intensitetit. Duhet të theksohet se vjollca jep çdo shkallë kur përzihet me të kuqe. Çdo artist në stoqe gjithmonë ka një përzgjedhje të madhe të ngjyrave dhe hijeve, kështu që përpiquni të përzierni kobalt të kuq, blu (azure) ultramarine dhe phthalocyanine blue. Ajo do të kthehet interesante më të qetë dhe të mbytur. Ju gjithashtu mund të përzierni bojë të zezë me alizarin të kuq. Ju do të merrni një gamë pak të errët vjollcë me ngjyrë të pastër dhe të bukur.

Kur një fëmijë tërhiqet, ai gjithmonë pyet se cilat ngjyra duhet të përzihen për të marrë hije vjollce ose ndonjë tjetër, dhe ai duhet patjetër të ndihmohet në këtë. Ndoshta ai do të jetë profesionist në të ardhmen dhe do të tërheqë babin ose nënën e tij. Fëmijët e vegjël gjithmonë duan të ndërhyjnë me diçka, dhe le të jenë ngjyra. Njohja e ngjyrave të përziera për të marrë një hije ngjyrë vjollce ose të tjera do ta ndihmojë fëmijën tuaj jo vetëm të argëtojë veten me eksperimente, por edhe të zhvillojë shijen e tij estetike. Një ditë, ndoshta, artistët do të konsultohen me të kur të nxjerrin fotografi. Pas të gjitha, shumë prej tyre janë në gjendje të përshkruajnë në mënyrë të përkryer konturet, por ata kanë vështirësi në përzgjedhjen e ngjyrës.

Çështja e ngjyrave që duhet të përzihet për të marrë blu zakonisht kërkohet nga jo-profesionistët, sepse artistët e vërtetë e dinë se kjo gama është bazë dhe nuk mund të merret në formën e tij të pastër duke përzier disa nuanca. Shumë besojnë se ju mund të përziejnë të verdhë dhe të gjelbër për të marrë blu, por kjo nuk është e vërtetë. Një përzierje e këtyre dy ngjyrave do të japë jo blu, por një ngjyrë të gjelbër të gjelbër. Por në qoftë se përpiqeni të merrni shumë blu dhe pak vjollcë, atëherë ju mund të shijoni një nuancë të bukur kaltërosh në vizatimin tuaj.

Në fëmijëri donim të eksperimentonim, duke krijuar në procesin e nxjerrjes së imazheve origjinale, duke i pikturuar ato me ngjyra të pazakonshme, të cilat nuk i kishim në paleta. Në të njëjtën kohë, shumë nuk menduan për faktin se një kombinim i ngjyrave prodhonte një ose një hije tjetër. Në të vërtetë, ka shumë opsione, gjëja kryesore është të dimë cilat tonesh duhet të përzihen në mënyrë që të arrihet rezultati i dëshiruar. Le të zbulojmë se si të marrim një ngjyrë vjollce kur përzihet ngjyra.

Edhe nëse supozojmë se për të marrë ngjyrë vjollcë, na duhet të kuqe dhe tone blu , pastaj, përzierjen e tyre, ne nuk do të arrijmë rezultatin e dëshiruar. Rezultati është i pista ngjyrë gri e cila në disa raste i ngjan purpurt, dhe në të tjerat - e kuqe.

E gjithë kjo është për shkak të faktit se ngjyra e kuqe mbizotëron mbi ngjyrën blu, kështu që duket kur përzihet në një masë më të madhe. Nëse ngjyrë të kuqe ose të gjelbër shtohet në bojë blu, atëherë blu do të dominojë. Si rezultat, hera e dëshiruar e purpur nuk është marrë.

Çfarë duhet të bëni në një situatë të tillë, duke përdorur atë përzierje për të arritur ngjyrën e dëshiruar?

Këshillë: para procesit të përzierjes, sigurohuni që bojëra të mos ketë shtesa shtesë të ngjyrave - duhet të jetë e pastër, pa papastërti të huaj. Nëse keni një ton të purpurtë me të ngjyrë gri siç tregohet më parë, arsyeja qëndron në ngjyra me cilësi të dobët, edhe nëse ato duken të pastra.


Nëse keni një ton të purpurtë me të  ngjyrë gri  siç tregohet më parë, arsyeja qëndron në ngjyra me cilësi të dobët, edhe nëse ato duken të pastra

Për të përcaktuar nëse përdorni bojëra me cilësi të lartë ose jo, ne rekomandojmë të përdorni zbardhuesin. Në një fletë letre të bardhë, vëreni veçmas një bojë të kuqe dhe blu. Nga lart, shtoni një pikë të bardhë. Nëse e kuqe u bë e kuqe dhe blu u kthye bruz, atëherë bojë është e cilësisë së dobët, pasi rozë dhe blu duhet të rrjedhin nga të kuqe dhe blu.

Mos kini frikë të eksperimentoni, sepse ndonjëherë edhe me një kombinim të ngjyrave standarde dhe primitive ju mund të arrini një hije të pabesueshme. Për shembull, ju mund të merrni një ton të bukur purpur në sajë të verdhë, kafe, të kuqe dhe ngjyrat blu . Ju mund të zëvendësoni ngjyrë kafe me të zezë. Gjëja kryesore është ruajtja e proporcionit të saktë.

kombinuar opsione të ndryshme hije të toneve origjinale, ne mund të marrim një ngjyrë vjollcë me mbushje të ndryshme. Duhet të theksohet se e kuqe duhet të ketë më shumë hije të ftohtë si ngjyrë të ngrohtë duket më shumë si portokalli, kështu që si rezultat, kafe mund të dalë.

Një sasi e madhe e bojës blu do t'ju lejojë të merrni një ngjyrë të errët ngjyrë vjollce, afër jargavanit.


Kjo nuk është alternativa e vetme me të cilën ju mund të merrni një ngjyrë vjollce me të vërtetë të bukur. Përndryshe, për të arritur rezultatin, ju mund të përzierni ngjyrë blu, të kuqe dhe të kuqe ngjyra bruz , etj.

Si të dalësh nga kjo situatë?
A ka këshilla të tjera për ngjyrat që duhet të përzihet për të marrë ngjyrë vjollcë?
Çfarë duhet të bëni në një situatë të tillë, duke përdorur atë përzierje për të arritur ngjyrën e dëshiruar?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью