Kush është ambidexter ose me dorën e majtë dhe me dorën e djathtë

 1. autorët
 2. x64 (aka andi)

Fjala "ambidextr" filloi shumë kohë më parë. Ajo na erdhi që nga Mesjeta. U deshën luftëtarët që dinin se si të luftonin me duart e majtë dhe të djathtë. Vlera e kësaj aftësie ishte e madhe - shanset për të fituar u rritën, sepse luftëtarët mund të luftonin me dy shpata në të njëjtën kohë. Është e vështirë të thuash nëse ata vetë e zhvillonin këtë aftësi, nëpërmjet stërvitjes së vështirë, ose kjo aftësi që kishin nga lindja, por që nga ajo fjalë u shfaq.

Është e vështirë të thuash nëse ata vetë e zhvillonin këtë aftësi, nëpërmjet stërvitjes së vështirë, ose kjo aftësi që kishin nga lindja, por që nga ajo fjalë u shfaq

Shumë veta do të pyesin veten: "Ky është një veçori e natyrshme ose e zhvilluar nga trajnimi". Shkencëtarët thonë se fëmijët nga lindja janë të gjitha ambidexters. Dhe vetëm nën ndikimin e prindërve, ata humbasin aftësinë për të mbajtur të dy duart në të njëjtën masë. Lugë është zhvendosur në dorën e djathtë të fëmijës, ata gjithashtu janë mësuar të shkruajnë me dorën e djathtë. Diku në katër vjet, fëmija humb aftësinë për të poseduar në mënyrë të barabartë të dyja duart.

Çfarë është e gabuar me këtë? S'ka gjë Është vetëm se fëmija zhvillon më shumë trurin e majtë. Ai është përgjegjës për logjikën. Dhe e drejta, e cila është përgjegjëse për ndjenjat, emocionet dhe intuitën, zhvillohet më pak.

Nëse hemisferat punojnë në mënyrë të barabartë dhe në mënyrë harmonike, atëherë ky gjendje e trurit quhet zvarritje. Njerëz të tillë janë sensualitet dhe intuitë të zhvilluar mirë. Në të njëjtën kohë, ata kanë një mendim analitik. Si rregull, njerëz të tillë janë të pajisur me një talent të veçantë. Ambidexters famshme: artist Leonardo da Vinci, kitaristi Jimmy Hendrix, akademik Andrei Sakharov, politikan amerikan Benjamin Franklin, inxhinier-fizikant Nikola Tesla, aktori amerikan Tom Cruise, përpilues i fjalorit sqarues Vladimir Dal.

Ambidexters famshme: artist Leonardo da Vinci, kitaristi Jimmy Hendrix, akademik Andrei Sakharov, politikan amerikan Benjamin Franklin, inxhinier-fizikant Nikola Tesla, aktori amerikan Tom Cruise, përpilues i fjalorit sqarues Vladimir Dal

Pavarësisht nga fakti se ambidexterity është një tipar i lindur, disa nga cilësitë unike mund të përpunohen me një dëshirë të madhe. Trajnon trurin.

Dëshironi të provoni? Merrni një laps në dy duar, në të njëjtën kohë vizatoni një rreth - me një dorë dhe një shesh - me tjetrën. Pastaj komplikoni detyrën, filloni të vizatoni forma komplekse gjeometrike. Një tjetër stërvitje efektive për stërvitjen është të bësh të gjitha gjërat e zakonshme me dorën tënde të majtë (nëse je i drejtë). Filloni të shkruani me dorën që kurrë nuk keni shkruar. Ushtrimet janë të thjeshta, por efektive.

Ambidexstra lindur. Fakti që me kalimin e kohës njerëzit mund të shkruajnë ose të marrin objekte me dorën e tyre të djathtë nuk i bëjnë ato me dorë. Ata kanë një funksion tjetër të trurit. Këta njerëz mendojnë "ambidextral", që është, në imazhe. Për këtë arsye, fëmijët e vegjël janë të vështirë në shkollën fillore. Nuk duhet të jetë një formë figurative e zotërimit të materialit. Ambidexter fëmija do të fillojë të lexojë më vonë se fëmijët e tjerë, do të jetë e vështirë për të për të mësuar dhe për të kujtuar rregullat, sepse ai nuk mund të imagjinohet dhe prandaj nuk mund ta kuptojë atë.

Është shumë e vështirë për Ambidextra të mësojë një gjuhë të huaj. Kjo është një periudhë e vështirë për prindërit, për mësuesit dhe natyrisht për vetë fëmijën. Në shkollën e mesme do të bëhet paksa më e lehtë, por me koncepte abstrakte do të ketë probleme. Është e vështirë për fëmijët e tillë që të përcaktojnë shpejt se ku e drejta dhe ku është lënë janë drejtimet e botës në lidhje me njëri-tjetrin. Ata gjithashtu nuk e lundrojnë gjithmonë në terren. Por sa i përket matematikës, kjo është në rregull. Ata e konsiderojnë ngadalë por rrallë gabim. Çdo gjë që ata mund të imagjinojnë në imagjinatën e tyre është e lehtë për ta.

Një plus i madh i ambidexters është se ata mund të bëjnë disa gjëra pa tension në të njëjtën kohë. Të shikosh lajme në TV, të lexosh një libër dhe të bësh disa punë familjare është mjaft normale për ta. Por përqëndrimi në diçka të vetme është e vështirë për ta. Fëmijët nuk mund të bëjnë një gjë për një kohë të gjatë, ata shpesh heqin dhe bëjnë diçka për veten e tyre. Dhe ky është një problem, sidomos kur fëmija është i vogël. Fëmijët nuk janë shumë të zellshëm, dhe ambidestrat janë dyfish të tillë. Kjo mund të jetë një pengesë në të mësuarit.

Kjo mund të jetë një pengesë në të mësuarit

Në fëmijëri, Ambidextra mund të identifikohet lehtësisht nga të gjitha këto shenja. Ata nuk kujdesen se çfarë dore duhet të bëjnë. Këtu, ata ndryshojnë nga majtistët dhe të djathtët. Por ata marrin shembullin e prindërve, udhëzimet e tyre, dhe do të bëjnë ashtu si bëjnë. Ambidextras nuk janë kontradiktore, edhe pse ato janë lehtë të mërzitur dhe të çekuilibruar. Është e pamundur të thuash nëse është plus ose minus, është vetëm ajo që është. Dhe kjo duhet të merret në konsideratë.

autorët

jo online 2 ditë

x64 (aka andi)

Komente: 2843 Publikime: 395 Regjistrimi: 02-04-2009

Çfarë është e gabuar me këtë?
Dëshironi të provoni?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью