Женски психо.

Видови на женско однесување се формираат во зависност од возраста, животното искуство, воспитувањето, семејните сценарија, културните традиции и други услови за живеење. Тие можат да се мешаат или да се менуваат со текот на времето. Оваа поделба е многу условена. Јас само сакам да дадам како пример одреден модел со цел визуелно да покаже како женската психологија функционира во акција. Значи, имаме главни типови на жени:
Жена - мајка
• Жена - предатор
• Жена - шеф
• Жена - сојузник (пријател)
• Жена - дете
Потоа, сите видови ги разгледуваме подетално, но за почеток, вреди да се забележи дека нема добри или лоши, дека ова е само одраз на моделите на однесување.
Жената е мајка, овој тип често се среќава во животот, може да се каже дека во нашата земја дури и преовладува, особено кај жени на возраст од четириесет и повеќе години. Однадвор, секогаш е убаво, прекрасно и самопомошливо лице. Често имаат дебела, па дури и многу curvaceous фигура, со многу изразени женски форми.
Видови на женско однесување се формираат во зависност од возраста, животното искуство, воспитувањето, семејните сценарија, културните традиции и други услови за живеење
Тие претпочитаат класична облека и почесто се грижат малку за нивниот изглед. Околните ги ценат овие жени за otzvychivost, отвореност. Мажите во нив наоѓаат топлина и грижа, што понекогаш може да достигне точка на апсурдност. Една жена-мајка ги третира мажите како извор на вечни проблеми и проблеми, но во исто време, таа не може да го замисли својот живот без "селанец" без оглед на тоа како е, таа е подготвена да се жртвува и да го повлече овој "товар" до крајот на нејзиниот живот. Нејзината несвесна цел - да се почитува, речиси маченичка во очите на другите. Кои мажи избираат вакви жени и зошто? Прво, може да бидат мажи кои немаат мајчинска топлина и грижа уште од детството, и второ, оние кои се инфантилни или немаат независност и целесообразност, кои секогаш имаат потреба од мајчини гради за да се чувствуваат психолошката безбедност. Една жена мајка има огромна женска енергија што ги привлекува мажите. Таа, кај маж, ја поттикнува сликата на љубезна мајка, која секогаш ќе го прифати, ќе го нахрани пити и палачинки, па дури и ќе го утеши. Но, таа е практично лишена од женска моќ, како што и самата ја потиснува. Таа е подготвена целосно да "распушти" кај маж, но не може да ги мотивира или поттикнува на активност, постигнување на високи цели и успех. Таква жена како мека перница, со која е толку добро што не сакате да станете и да направите нешто. Во семејниот живот со овој тип на жени, мажите често страдаат од алкохолизам.

Женски предатор , овој тип, исто така, често може да се исполни, но на возраст на жени овде доминира помлада, во просек 20-35 години. Овие се многу активни и намерни девојки. За нив, човекот е плен, и тие се ловци. Нивната цел е секогаш добри мажи, кои се речиси секогаш во брак, но овие жени дури ја сакаат оваа компликација на задачата. Предаторите имаат светло привлечен изглед, секогаш ја гледаат својата фигура и ја нагласуваат својата сексуалност на сите начини.

Околу таквите лица не се недвосмислено, тие може да се почитуваат за нивната самодоверба и активна животна положба, но можеби не сакаат да се чувствуваат како себичност и агресивност. Тие привлекуваат мажи со нивната опуштеност и способност да се задржат. Женски предатор го третира човекот како трофеј, извор на пари, задоволства и можности, но во исто време, тој е голем товар за неа кога е неопходно да се обрне внимание, грижа и време за неа. Нејзината несвесна цел е пари и моќ. Енергијата на женските предатори се манифестира слабо, но поседува огромна женска сила, која главно се изразува преку сексуалноста. Што мажите го сакаат овој тип? Не постои одреден тип на мажи кои сакаат предатори. Овде, прашањето е, каков вид на човек направил жената на предаторот, која стана нејзина цел? И тогаш никој нема да застане, секој може да заврши во своите вешто организирани "мрежи". Овие жени секогаш бараат веќе успешни или потенцијално успешни мажи. Затоа, тие не треба многу да вложуваат во маж, но ако тоа е неопходно, тие ќе го мотивираат и ќе го водат, но за да потоа "стиснат" сè од него до последното. Во семејниот живот, таквите жени од нежни мачки се претвораат во агресивни тигризи. Понекогаш, мажите се чувствуваат, бегаат од нив самите, оставајќи сè, само за да "носат нозе". До таквите жени, мажите секогаш имаат тенденција да бидат "на коњи", во спротивно ќе ја изгубат почитта и нејзината согласност. Финансиските проблеми или тешкотиите што доведуваат до проблеми, стануваат фатални за семејни односи со предатори. Во таква ситуација, бракот со предатори нема да биде долготраен, бидејќи, откако ќе добие сè од еден човек, тие брзаат да го бараат следниот, поуспешен и "силен" маж.


Третиот тип е женски шеф.

Тоа се жени со тежок, силен волја, речиси мажествен карактер. Тие се самодоволни и независни, секој човек може да им завидува на лидерските квалитети. Однадвор, тие исто така не бараат да ја нагласат нивната женственост, дури и ако носат атрибути на жените (накит и сл.), Само затоа што тоа го бараат етикети или социјален статус. Околните нив се вреднуваат за нивните огромни перформанси и способност да ги решат сите проблеми.
Тоа се жени со тежок, силен волја, речиси мажествен карактер
Можеби дури и се плашат. Ако тие се појават некаде, тие нужно ќе бидат газдите или само да управуваат со сè. Нивната несвесна цел - да ја докажат својата сила и сила. Кои мажи избираат вакви жени? Се разбира, оние кои имаат послаба машкост, но исто така можат да бидат многу талентирани и надарени луѓе (уметници, музичари, научници и филозофи), воопшто, оние кои се далеку од реалниот живот и желбата да заработат пари. Мажите се плашат од жени како оган, но почесто тие едноставно се предаваат како затвореници, давајќи им себе и на нивната судбина при нејзиното целосно отстранување. За овие жени, човек е потребен, како подреден, домашен и послушен "милениче", апликација за нејзиниот статус, кој без прашања ќе ги исполни сите нејзини барања. Самиот жена-шеф постигнува сé што е во животот, и човекот мора да го прифати, да биде на маргините и да го обожава својот партнер, или ако е талентиран и талентиран, ќе управува со неговите достигнувања и со растот на кариерата. Зад неа, еден човек може да се скрие зад "камениот ѕид" и да оди со протокот. Во семејниот живот може да изгледа вака: човекот станува домаќин и се грижи за децата и за куќата, или тој е "момче на пакетите" во работата на неговата доминантна сопруга.
Сега се свртуваме кон следниот тип, кој се нарекува женски сојузник (пријател). Овој тип на жени може да се појави кај секоја возрасна група. Тие се многу самостојни и намерни личности. Околните луѓе ги ценат за нивните високи морални вредности, разновидност, добар хумор и флексибилност на умот. Однадвор, овие жени се секогаш соодветни, спортски и изгледаат помлади со возраста. Тие се привлечени од мажите не од надворешни, но секогаш со нивните внатрешни квалитети, како што се: сила на карактерот, интелигенција, смисла за хумор, сигурност. Женски сојузник има високи барања за себе и неговиот партнер, кој е во близина.

Тие настојуваат да ги градат своите односи со мажите врз принципите на отвореност, взаемно разбирање, поддршка и еднаквост во интересите. Кои мажи избираат женски сојузник? Прво, овие се млади или модерни мажи кои повеќе се грижат за квалитетот на односите, интересната и продуктивна комуникација, нејзиното богатство, како и партнерство кое им помага на двете да растат и развиваат. Но, во овој случај, човекот ја третира жената како еднакво битие и никогаш нема да ја почитува својата женска слабост, чувствителност и емоционалност. Во нејзиното лице човекот секогаш сака да го види нејзиниот верен пријател, добар советник. Тој самиот е подготвен да биде сигурен пријател. Но, нивните односи често се базираат на конкуренција, кои се поуспешни или подобри во некои бизниси, што може да биде позитивен стимул во развојот на личноста, кариерата, но може да биде причина за распаѓање на односите. Затоа, во семејниот живот, маж и женски другар, мора секогаш да ја следите хармонијата и рамнотежата, јасно да доделите улоги, тогаш таквите сојузи може да бидат многу долгорочни и успешни.
Последниот тип во нашата класификација е женско дете. Овој тип на жени, веќе од името вели многу: нивната возраст и однесување. Околу 30 години, кога сеуште можете да изгледате и да дејствувате како девојка. Како по правило, каприциозно, расипан, инфантилен, но не беспомошни и слаби.

Тие привлекуваат мажи со нивната навидум наивност, речиси детска спонтаност. Тие ги поттикнуваат луѓето да ја заштитат и да помогнат, да ги заштитат и да ги задоволат сите желби. Таквите жени несвесно избираат сопствен "татко" кој ќе сака, разгалено, ќе ги носи рацете и ќе ги реши сите проблеми. Кои мажи го избрале овој тип? Тоа се мажи со големи комплекси на моќ и интимофобија. Тие сметаат дека е тешко да се изградат односи со зрели, искусни жени, бидејќи можат да видат преку своите слабости. Овие мажи едноставно не можат да обезбедат нормални семејни односи поради нивните комплекси и незрелост, сексуални проблеми. Полесно им е да ја играат улогата на благороден спасител на сиромашна или беспомошна девојка, купувајќи ја љубовта со пари, нејзиниот авторитет и моќ. Мажите се среќни да ги направат скапи подароци, да купат луксузни автомобили, станови, бизнис, воопшто, сè, така што девојката нема потреба од ништо. Една девојка може да се однесуваат лошо, да создава проблеми за себе и за другите, има проблеми во минатото со алкохол или дрога, но ова не е важно. Мажите сакаат да ја спасат, да обезбедат, да дадат подароци, главен услов да не растат, да не станат обична возрасна жена, а уште полоша, тетка, со заматена фигура и брчки на нејзиното лице. Унијата со женско дете може да биде доста долго додека девојчето не порасне, односно таа едноставно станува многу постара, а потоа таквите врски се растураат поради неколку причини. Прво, една жена самата може да стане мудра и да разбере дека едноставно не му треба врска со таков човек. Второ, човекот повторно ќе биде во потрага по нова девојка, наивна и малку екстравагантна. И такво сценарио на односи во еден човек може да се повтори неколку пати.

Кои мажи избираат вакви жени и зошто?
Што мажите го сакаат овој тип?
Овде, прашањето е, каков вид на човек направил жената на предаторот, која стана нејзина цел?
Кои мажи избираат вакви жени?
Кои мажи избираат женски сојузник?
Кои мажи го избрале овој тип?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью