Ткаат плетенка плетенка. Како да плетенка плетенки

 1. Што е потребно за ткаење на плетенка
 2. Фази на ткаење плетенки јаже
 3. Како да се украсуваат плетенка
 4. Како да плетенка плетенка
 5. Обичен плетенка
 6. Латерални прачки
 7. Превртена напред плетенка од прицврстувачите
 8. Латерални прачки
 9. Како да плетенка плетенки извртени напред :

Плунката е одлична замена за досадно и здодевно, обични плукање.

Постојат многу различни начини на ткаење плетенки: редовно ткаење , Француски водопад, мешавина и други. Повеќето од овие методи бараат одредени вештини во нивното создавање. И трпеливост со цел да ги совладате овие вештини. Спротивно на тоа, со плетенка на јаже, ткаењето воопшто не е комплицирано.

Коза јаже, во споредба со едноставна плетенка изгледа многу повеќе оригинални. Тоа изгледа добро на косата, давајќи ткаење волумен и облик.

Ова име се добива со ткаење поради посебен премин на влакната на косата, слично на јаже, ткаење на јажиња или нишки. Оваа плетенка е вткаена само со помош на две жици.

Учењето да плетенка плетенка е едноставно, едноставно и лесно за никого.

Што е потребно за ткаење на плетенка

Ова не бара посебни вештини. Се што ви треба е:

 1. малку време;
 2. точност;
 3. чешел;
 4. коса врски или шноли.

Фази на ткаење плетенки јаже

Прв чекор:

За погодност, малку навлажнете коса и внимателно чешел.

Втор чекор:

Направете половина опашка на круната, одвојување врвен дел коса од дното.

Третиот чекор:

Поделете го горниот дел на косата во две еднакви прачки. Превртете ги жиците помеѓу нив во насока на стрелките на часовникот.

Превртете ги жиците помеѓу нив во насока на стрелките на часовникот

Четврта чекор:

Пресечените жици мора да бидат извиткани. Во спротивна насока, од првиот извртување на жиците, што е спротивно од стрелките на часовникот. Во спротивно ткаењето ќе се распадне.

Петтиот чекор:

На секоја страна, одделете ги кадрици од дното на косата и прицврстете ја на лентата.

Шест чекор:

Произведените жици повторно се преминуваат во насока на стрелките на часовникот и се вртат спротивно од стрелките на часовникот.

Произведените жици повторно се преминуваат во насока на стрелките на часовникот и се вртат спротивно од стрелките на часовникот

Седмиот чекор:

Повторно, ги фаќаме кадрици десно и лево. И додајте ги во нашите нишки. Ние продолжуваме да ги извршуваме сите дејства додека не ги прикачиме сите преостанати влакна на прачките.

Осмиот чекор:

Откако целата коса се собира во две насоки, ги извртуваме во насока на стрелките на часовникот.

Чекор девет:

Повторно вртете ги насоките, сега меѓу себе во спротивна насока. До крајот на косата и да ја поправите резултираната плетенка со шноли или гумени ленти.

До крајот на косата и да ја поправите резултираната плетенка со шноли или гумени ленти

Тоа е сè оригинален плетенка подготвени!

Како да се украсуваат плетенка

Самиот јајце плетенка изгледа многу убаво, и да создаде уште поголем ефект, можете да го декорирате.

Можете да го декорирате плетенка со сатенски ленти , со различна дебелина и боја, синџири, специјални жици со монистра. За да го направите ова, едноставно додадете декорација на цевките и пресврт заедно.

Прекрасно изгледа плукаат на јаже. Таквото ткаење започнува со удирања, постепено се додаваат нишки од круната, а потоа од дното на главата. Можете да експериментирате со додавање нови кадрици од едната страна. Само плетенка две или повеќе плетенки.

И да се создаде празнична фризура, доволно е да се постават плетенка во пунџа и да се декорираат со шноли.

Многу популарно денес е Платформата . Според техниката тоа е многу слично Француски плетенка . И покрај неговата едноставност, изгледа одлично. Појасите се алтернатива на плетенките. Со нивна помош, можете да промените фризури.

Како да плетенка плетенка

Само 2 влакна на косата се користат за да се создаде плетенка од плетенки , но изгледа поизразена од обична плетенка од три насоки или. Твист насоки во формирањето на темперамент може да биде и од лицето и од лицето. Прво пресвртуваме секоја одделно одделно, а потоа добиените нишки се испреплетени едни со други, како што се јажиња со јажиња. Најдобро е да се прават плетенки долга коса или коса.

Обичен плетенка

За да направите плетенка од прицврстувачите, подгответе ја покриената гума за џвакање. Прво врзете го кондот и подели го на два идентични делови. Потоа свртете ја десната страна надесно околу три кривини и прицврстете го врвот со прстите, така што темпераментот не се одмора. Колку повеќе ви се прави, толку ќе биде построгиот темперамент. Истото треба да се направи со вториот дел од опашката. Резултирачките снопови треба да преминат и да продолжат да го прават тоа (а) по целата должина на косата. Проверете дали насоките не се одмотаат. По завршувањето, краевите треба да бидат обезбедени со покриен еластичен појас.

Латерални прачки


Почнуваме со разделба, може да се направи насекаде, главната работа е тоа што ќе стигне само до средината на круната. Во областа на главата разделба треба да биде во средината. Ние прво ќе исплеткаме плетенка од една страна, а потоа од друга страна.

Чешајте ја косата на левата страна на разделба кон задниот дел на земјата. Земете низа №1 2-3 см дебелина од разделбата во храмот. Колку е потенки цевката, толку ќе биде потежок. Направете цврст затегнувач, трипати виткајте ја жичката во насока на лицето и држете ја со десната рака.
По левата рака, земете ја жицата број 2, која се наоѓа под веќе изработениот држач. Во големината тоа не треба да се разликува од првите, но треба да ја вклучи косата од лицето до самата разделба.
Извртуваме број 2, како и првиот и го пренесуваме под низата број 1 и ги менуваме рацете на места.
Ги поставуваме двете насоки во десната рака и, држејќи ги, прекрстите ги, а потоа повторно подели и пресврт. Осигурајте се дека жици не се одмотуваат.
Користете ја левата рака за да земете нитка број 3, направете пакет од неа и извртувајте ја со жица број 1 под влакно број 2 и повторно менувајте ги рацете.
Комбинирајте ги низи број 1 и број 2 и држете ги во вашата десна рака. Ние ги продолжуваме овие движења до вратот.
Откако стигнавме до вратот, од неа почнуваме да го правиме зајакот од кошула. За да го направите ова, двете насоки треба да се вртат во една насока и да преминат меѓу себе. И на крајот ги обезбеди со гумена лента.
На втората страна, на истиот начин, ткаеме плетенка од прицврстување. На крајот, краевите на темпераментот можат да се натопат во внатрешноста и да се обезбедат со шноли под подлогата

Превртена напред плетенка од прицврстувачите

Разделба на ист начин како и за "страничните плетенки".
Ние ја чешел косата на левата страна на разделбата на задниот дел на главата.
Пред лицето, земи влакно бр. 1 и извлекувајте цврст тубунер од неа и држете го во десната рака.
Со левата рака, подигнете ја низата број 2, извртувајте го и наметнувајте на прво место и менувајте ги рацете на места. Во жица број 2 треба да вклучува коса од разделба на лицето.
Поставете ги двете ленти во вашата лева рака и прекрстите ги, внимавајќи да не се разкъсат.
Потоа подели ги и повторно извртувајте ги и одвојте ги едни од други.
Земете нова нишка со наша десна рака, направете пакет од неа и го држи под влакно бр. 1 и погоре влакно бр. 2.
Разменувајќи ги рацете на места, ги комбинираме насоките бр. 1 и бр. 2 во едно. Резултирачките две нишки држат во левата рака. Ние ги фиксираме прицврстувањата со клип.
Повторете ги сите дејства од почеток, само во спротивна насока. Во подрачјето на вратот се комбинираат врвовите на прицврстувањата и ткаат од нив вообичаената плетенка.

Латерални прачки


Значи, како да ги плетете страничните плетенки (видете фотографии и шема за ткаење):

Техника: како да ги плетете страничните плетенки. Фото фризури и ткаење шема


1. За да ги плетете плетенките, прво, дел по дел насекаде по своја волја, да ја одделите косата, но да завршите во средината на круната, тогаш разделбата ќе оди на задниот дел на главата, токму во средината.
2. Фризурата е направена во две акции: првата едната, а другата. Ние ја четкаме косата од левата страна од разделба до затега. Пред лицето, од растојанието до храмот, се става мала жичка (А) околу 2,5 сантиметри дебела. За плетенки, цевките треба да бидат уште помали. Извртуваме нитка од лицето, околу три пати (да направиме цврста знаменица) и држете ја со десната рака.
3. Со левата рака, го одвојуваме вторите нишки (Б), кој е под веќе подготвената нишка. Таа треба да биде со иста големина и да вклучува коса од разделба до лице.
4. Исто така свртете ја оваа нишка (Б) во левата рака, во иста насока со ист број на вртења. Прескокнете ја жичката (Б) под жичка (А) и промените ги рацете на места.
5. Сега префрлете ги обете ленти на десната рака, држете ги заедно, прекржете ги, делите ги насоките и пресврт. Потребно е да се одржуваат насоки така што тие да не се развиваат. Користете ја левата рака за да земете нова, слична влакно. Исто така, треба да го пресвртувате три пати (C), а потоа да го преместите со долната влакно (A) под горниот крај (B). Тргнете ги рацете на места, поврзете ги A и B во едно, и земете ги двете ленти во десната рака. Повторете ги чекорите 4 и 5 до вратот.
6. Од вратот веќе формираме плетенка, извртувајќи ги двете ленти и прекршувајќи ги во иста насока. На крајот - резиночка.
7. Сега, ако сé што е разработено, а потоа и од другата страна на разделбата, треба да ги извршите чекорите 2-6 во спротивна насока.
8. Свртете ги краевите на ременот навнатре и прицврстете ги под плетенка користејќи шноли.
9. Класик е да ги врзува сврзаните снопови со лента и да го врзува лакот на врвот.

Фотографија и шема: како да се ткаат плетенки, приврзани напред.


Фризурата на свиткан плетенка свиткана нанапред е слична на фризурата со странична плетенка, но има разлика: плетенката се искривува во насока кон лицето, не од лицето, односно не наназад, туку напред. Оваа фризура овозможува во голема мера да го промени својот изглед и веднаш да се трансформира, без да потроши многу време на неа.

Како да плетенка плетенки извртени напред :

 1. Прво, делумно по дел, по своја волја, одделете ја косата, но завршете се во средината на круната, а потоа разделбата ќе оди по грбот на главата, токму по средината.
 2. Тоа е направено во две акции - една страна, а потоа другата. Ние ја четкаме косата од левата страна од разделба до затега. Земеме една мала влакно (А) од 2,5 см дебелина пред лицето од разделбата до храмот. За плетенки, цевките треба да бидат уште помали. Ние го свртеме патот на патот - на лицето, некаде три пати (за да направите цврст знак) и држете го со десната рака. Еве, не прави хаос!
 3. Со левата рака, одделете ја жицата Б, која е под веќе завршената влакно. Таа треба да биде со иста големина и да вклучува коса од разделба до лице.
 4. На ист начин, пресврт и влакно Б, која е во вашата лева рака, во иста насока, со ист број на вртења. Ставете лента (B) на врвот на жичката (A) и поместете ги рацете на места.
 5. Сега ги поместуваме двете ленти во левата рака, држејќи ги, прекрши ги, одвојувајте ги низите и пресврт. Држете ги прстените со прстите, за да останат превртените, разделени едни од други и извиткувајте. (Држете, на пример, една жичка помеѓу прстенот и средните прсти, а другата помеѓу средината и индексните прсти.)
 6. Земете нова нишка со нашата десна рака, слично на претходната. Извртувајте и прескокнувајте под жичката (А) и над цевката (Б). Ние ги менуваме рацете на места, ги поврзуваме насоките A и B во една жичка, ги преместуваме двете преостанати нишки во нашата лева рака. Прицврстете ги прицврстувачите со клип.
 7. Повторете од чекор 1 до точка 6, само менувајќи ги насоките за левата и десната страна.
 8. Поврзете ги краевите на двете држачи на почетокот на вратот. И под класичната плетенка плетенка. Продолжи.
Варијанта на оваа фризура:

И за модел фризура, заврши на плетенка веднаш под главата. И затегнување на столпчиња не се тесни, но цврсто.

Се надеваме дека ќе ви се допаднат овие фризури, и ќе сфатите како да ги ткаете плетенките - плетенки. Ако е така, плетенки-плетенки ќе ве воодушеви повеќе од еднаш. Вие брзо ќе го видите ова ако го следите нашиот совет да ги плетете таквите плетенки. Пофалби нема да постигнат!

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью