Направете авион со свои раце надвор од сандачето. Како да направите авион од пластично шише со свои раце

 1. DIY занает пластично шише DIY: трупот на авионот
 2. Крилја
 3. Пропелер и опашка перка
 4. Дополнителни детали
 5. Изработка на едноставен хартиен авион
 6. Авион со тешка хартиена ракета

Љубителите никогаш не одбиваат да направат играчка заедно со сопственото потомство. Дури и ако парите се доволни за редовни патувања во продавницата за играчки, од истиот авион пластично шише со свои раце ќе го израдуваме бебето повеќе од купениот. Покрај тоа, овие занаети се добра развојна обука за детето. И покрај тоа, таа создава посилни врски помеѓу родителите и потомците, зајакнување на меѓусебното разбирање и доверба. И бидејќи е многу лесно да се направи авион од пластично шише со свои раце, можете дури и да го вклучите најмладото дете во процесот на креирање. Секако, контролира неговото ракување со остри предмети и помагање во случај на потешкотии.

DIY занает пластично шише DIY: трупот на авионот

Основата на целата структура ќе биде шише по литар и половина. Подобро е да се земе контејнер од под домаќинствени течности, на пример, од под шампон. Прво, нејзината пластика е повеќе густа и нема да смачи. Второ, тоа е нетранспарентно, што ќе му даде на авионот поголем кредибилитет. Трето, боите и лепилата се подобро поставени на пластика од не-пити производи.

Подготовката на трупот е да се направат слотови под крилата на страните, а во дебелиот дел - под тело. Ако сакате да направите пластично шише со свои раце поживо и убедливо, можете да го насликате случајот со акрилни бои (подобро се чуваат на пластика), лепак со фолија или пак да го завиткате со ленти со обоена лента / електрична лента. Ако сакате, дупката може да се направи одозгора, во која потоа ќе се става пилот - мала кукла или животно за играчки.
Подготовката на трупот е да се направат слотови под крилата на страните, а во дебелиот дел - под тело

Крилја

Авионот на авионот може да се направи на два начина. Прво, исечете ги од друго шише. За да го направите ова, треба да го изберете капацитетот на овалниот дел - тогаш крилјата нема да се наведнуваат ниту нагоре ниту надолу. Второ, можете да ги извадите од картон, а оваа опција се чини дека е поуспешна: полесно е да работиме со овој материјал, а нејзиното обојување точно нема да доведе до тага кај детето. Крилата можат да се направат одвоени и да бидат вметнати во процепите за возврат. Но, тогаш постои ризик од нивна редовна загуба, па затоа е подобро да ги пропуштите со запечатување на влезот. И можете да направите еден авион, тогаш не мора да се грижите за одредување.

Пропелер и опашка перка

За пропелерот, прво мора да направите скица. Плута е прицврстена од шишето и вратот е наведен на хартија. Описот на плута е грешка, бидејќи мора да го поправи пропелерот на авионот, односно дупката да биде помала. Потоа се извлекуваат три или три заоблени или искосени сечила. Исечениот пропелер се става на вратот на шишето и се притиска на плута.

За келот се зема двострани картон или два листови се залепени заедно, бидејќи мора да се наслика на сите страни. Грлото е обично направено од три дела: една вертикална и две хоризонтални. Димензиите на сите елементи мора да бидат најмалку три пати помали од распон на крилјата. Завршениот кељ е вметнат во планираното место, а авионот од пластично шише со свои раце може да се смета за подготвен. Детето, ако е ентузијаст, може да ги обои своите омилени делови или да привлече ѕвезди на крилјата и килимот.
За келот се зема двострани картон или два листови се залепени заедно, бидејќи мора да се наслика на сите страни

Дополнителни детали

Не мрзливи возрасните можат да дадат уште поголем кредибилитет на занаетот и да ја зголемат својата функционалност во играта. Само треба да ги испитате достапните машини: сигурно има барем еден што е скршен или изгубен од интересот на детето. Со него треба да отстраните пар тркала со оската. На дното на трупот, топлината низ дупката е прободена со жешка рачка, во која се вметнува оската. Ќе остане да се стави на тркалата - и детето ќе може да го превртува авионот од пластично шише со свои раце на подот.

Тоа ќе биде корисно за родителите да знаат како да направат авион од картон, бидејќи ова е прекрасен начин за ко-изградба на ракотворби со деца, особено со момчињата.

Сите момчиња сакаат различни воени и градежни опрема, особено ако се на тркала и може да се носат на подот. Играчки што им се даваат на детето, порано или подоцна се скрши. Меѓутоа, детето може да научи да ги цени подароците ако ја направи самата играчка.

За креативни активности можете да користите различни материјали и облици, но ајде да погледнеме како да се направи авион од картон.

Ајде да погледнеме во верзијата на моделот на авионот, изработена во техниката на топење. Quilling е техника за обликување на спирални, изопачени парчиња хартија. Треба да се напомене дека овој процес е многу макотрпна, бара точност и ќе потрае многу време.

Фотографии 1-4. Шарени брановидни авиони.

Авионот изработен од картон со помош на рацете на техниката на квазирање ќе бара подготовка на следниве материјали:

 • брановидни картон со различни нијанси;
 • пиштол со лепак;
 • остри ножици.

Прв до создавањето на авионот. Земете брановидни листови сина и пресечете ги во ленти, чија ширина треба да биде 1 см. Прво, ние ги правиме трупите на трупот од неколку извртени ленти. Потребно е да се вртат 2 круга како и во фото број 1, и да се повлечат лентите надвор од јадрото, така што тие се со различни големини (слика број 2). Потоа тие се залепени заедно меѓу себе за горните хартиени ленти.

Крилјата на брановидни авиони се направени од 3 ленти од хартија. Покријте една страна со лепак и формирајте издолжен триаголник. За да не се распадне крилата, за време на сушењето на лепилото, потребно е да ги прицврстите со алишта, како што е прикажано на слика бр. 3. Користејќи точно исти чекори, ги правиме задните делови на авионот, но само од една хартиена лента.

Ние складираме темно сина шасија од 1 лента хартија. Исто така, составен дел од авионските средства се пропелерот и пилотската кабина. Кокпитот за пилот може да биде направен од жолт хартија: ветерот на 2 ленти од рифови и лесно да го даде волуменот. Кога компонентите се подготвени, лепете ги со пиштол на трупот на авионот. Финалната верзија на брановидни авиони прикажан на слика број 4.

Изработка на едноставен хартиен авион

Многумина во детството направија многу хартиени авиони и бродови, што им беше дозволено на првите стопени снежни врнежи. За да направите едноставен авион, ќе ви треба лист хартија, двете раце и почитување на пет едноставни чекори. Детето ќе има трансцендентална радост и радост ако заврши летото.

Можете да направите едноставен модел на авионот од било кој хартија или картон. Можете да ги видите како занаети во секое училиште, бидејќи учениците ги прават од едноставни вежби.

Со цел бебето да се заинтересира за оваа работа, неопходно е да се подготви светла обоена хартија , од неа авионот ќе изгледа поспектакуларен. Исто така можете да го понудите вашето дете да го наслика авионот, за што ќе ви требаат бои, моливи, маркери и маркери.

За да постигнете добар лет, можете да го зајакнете носот. Ако го совладате целиот редослед на правење едноставни авиони со вашето дете, можете да изградите посложена структура.

Можат да се изведат овие модели од хартија од два тона. Ако сакате да ја дадете и да ја нагласите сложеноста на дизајнот, најдобро е да користите монохромна хартија. Па, како да се направи едноставен детски авион, ја покаже шемата број 1-10.

Авион со тешка хартиена ракета

Авион со тешка хартиена ракета

Фото 5. Хартија авион со ракета.

Оваа верзија на правење авион со ракета ќе ви помогне да се сетите и да го научите вашето дете имињата. геометриски форми (цилиндар, конус и трапез).

Како да направите авион со ракета, размислете откако ќе ги подготвиме сите потребни материјали:

 • ролна хартиени крпи или тоалетна хартија;
 • мулти-обоени бои;
 • добро остра ножици;
 • картонски плочи;
 • дебела хартија;
 • PVA лепак;
 • тесни лепливи ленти

Неопходно е да се намали со помош на ножици 2 трапез со иста големина. Тие можат да бидат направени од стара картонска кутија.

Земете владетел и во средината, нацртајте вертикална лента со молив или пенкало. На секој од отсечени трапези, потребно е да се направат парчиња, тие се направени од горе и долу на еден од трапезоидите. Во случај на многу густа картон, сечењето може да се направи пошироко.

Понатаму, потребно е да се направат дополнителни парчиња. Тие мора да одговараат на нивото на цилиндерот. Должината на парчињата е од 1 до 1,5 см. Следниот чекор е да се приклучат на трапезот меѓу нив. Лизнете го трапезот еден врз друг поради дупките за исекување.

Направете мал конус од дебела хартија, можете да го поправите со лепак. Нанесете ја бојата на сите формирани делови и нека се исуши. По собирање на нив, и да добијат ракета. За да го направите авионот, прицврстете ја шасијата на копчињата и прицврстете ги крилјата.

Копчињата се прицврстени со жица која се вметнува во основата на цилиндерот и се врти внатре. Дупки во густ картон може да се направат со игла, за да ги прошират со чепкалка за заби. Се испоставува тука се такви летечки возила, како што е прикажано на слика №5.

Сите варијанти на авионот да ги направат своите сопствени лесни и едноставни. Интерес на вашето дете со создавање на летачка опрема, сигурно ќе биде интересно и информативно.

Со среќа во вашите напори!

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью