Како да земете мерења од жена. Правила за мерење на должината на ракавот

 1. КАКО ДА ГО ИЗБЕРИТЕ НЕГОВОРНОТО РАНГОВСКО РАНГОВИК КОГА СЕ КУПУВАТЕ ПАТНЕР?
 2. Избор на големина за бремени жени
 3. Основни мерења за избор на големината на машката шема:
 4. (за броеви до 7357)
 5. Основни мерења за избор на големината на шемата на детето:
 6. Ракав со okat
 7. Раглан или едноделен ракав
 8. Како да ги измерите вашите параметри

За да изберете соодветна шема во нашата онлајн продавница за модели GRASSER, треба да ја знаете големината на примерокот.

За да го направите ова, треба да се мерите и правилно да ги преземете основните мерења:

* За правилно отстранување на мерењата на природната линија на половината, треба да врзете сигурносен појас.

1. Град - измерете го целосниот зафатник за градите. Лентата треба да тече хоризонтално околу телото преку испакнатите точки на млечните жлезди.

2. Обем на половината - измерете го вкупниот обем на половината. Лентата треба да се движи хоризонтално околу телото на ниво на линијата на половината.

3. Обем на бутот - измерете го вкупниот обем на колковите, земајќи ја предвид испакната страна на абдоменот. Лентата треба да тече хоризонтално околу телото, зад - на најистакнатите точки на задникот. За поточно мерење на испакнување на абдоменот со помош на владетел.


Градите на половината Гирт


Сега споредете ги мерењата со типичните.Потроши компаративна анализа сопствени мерења со стандардни мерења. Разликата помеѓу вашето мерење и стандардот е дозволена до 2 см, и во минус и во плус.

За производи од рамо (фустан, блуза, палто), главниот избор на големина се прави со мерење на опсегот на градите. На пример, имате опсег на градите еднаква на 84 см., Поделуваме 84 см на половина и добиваме типична големина - 42. Понекогаш оградата на градите се разликува од типичната, а другите мерења се многу блиску до типичната големина. Во такви случаи, типичната големина е избрана според другите димензии.

За производи од половината (здолниште, панталони), главното мерење е заостанување на колковите.

Овие се основните мерења што ви се потребни за да ја одредите вашата големина.

Ние исто така ви нудиме да се запознаете со дополнителен список на типични мерења врз основа на кои се градат нашите обрасци. Willе ви требаат за поточна големина:


Willе ви требаат за поточна големина:

Пратка за вратот - Лентата со долниот раб поминува наназад низ 7-от пршлен, странично по должината на основата на вратот, и се затвора напред пред шупливата.

Ширина на градите - измерена хоризонтално над основата на млечните жлезди помеѓу вертикалите, ментално држени од предните агли на пазувите.

Ширината на грбот - измерена хоризонтално по должината на сечилото на рамото помеѓу задните агли на пазувите.

Ширина на рамената - измерена од највисоката хумерна точка до последната точка.

Обемот на рамото се мери со слободна рака. Лентата треба да се држи на ниво на пазувите.

Обем на зглобовите - измерете го обемот на зглобот на најтенкиот момент.


Обем на вратот Ширина на градите Обем на рамо Обем на рамо Обем на зглобот

КАКО ДА ГО ИЗБЕРИТЕ НЕГОВОРНОТО РАНГОВСКО РАНГОВИК КОГА СЕ КУПУВАТЕ ПАТНЕР?

Многу женски модели на GRASSER се нудат во три опсези на раст:

- 158-164
- 164-170
- 170-176

Може да се фокусирате на вашиот целосен раст. Но, со цел попрецизно да го изберете посакуваниот опсег на раст, треба да ги знаете мерењата на Дц, Несреќи. Како и во изборот на обрасци за висина, првото нешто што треба да направите е да се потпрете на должината на телото од нивото на основата на рамото до половината.


Како и во изборот на обрасци за висина, првото нешто што треба да направите е да се потпрете на должината на телото од нивото на основата на рамото до половината

ДТС - Измерено од највисоката точка на цвест на рамото до линијата на половината од задниот дел. Мерењето се прави паралелно со 'рбетот, земајќи ја предвид испакнатоста на сечилата.
Несреќа - измерена од највисоката точка на цвест на рамената во основата на вратот преку испакната точка на млечната жлезда (кај мажите преку точката на брадавицата), а потоа паралелно со средната линија на фигурата до линијата на половината.

МИЦ - измерено со најкратко растојание од точката на пресекот на линијата на половината со 'рбетот до крајната точка на проектираниот спој на рамото.

ДТС ДТП ВПК


Снимивме видео кое ќе ви помогне да одлучите за големината и растот на шемата:

Избор на големина за бремени жени

Заостреноста на градите и половината кај бремени жени се зголемува, а останатите димензионални знаци остануваат многу често во опсегот „пред бременоста“. Со цел правилно да ја изберете големината на GRASSER моделот за бремени жени, прво мора да ги отстраните сите мерења, а потоа, потпирајќи се на сите параметри за мерење, утврдете ја вашата големина во табелата подолу.

Подетално за изборот на големината за бремени жени што рековме во овој напис - "Како да се избере големината на шаблонот Grasser за бремени жени"


Подетално за изборот на големината за бремени жени што рековме во овој напис - Како да се избере големината на шаблонот Grasser за бремени жени

Основни мерења за избор на големината на машката шема:


За машките модели, како и за женските, со цел најпрецизно да го изберете посакуваниот опсег на раст, треба да ги знаете мерењата на Dts, Crashes. При изборот на шема за висина, прво треба да се потпрете на должината на телото од нивото на основата на рамото до половината.

Дтс - измерете го растојанието од точката на основата на вратот до линијата на половината зад паралелниот 'рбет.
Несреќа - измерете го растојанието од точката на основата на вратот преку точката на брадавицата до линијата на половината однапред.
Vkk - измерете го најкраткото растојание од пресекот на линијата на половината со 'рбетот до хумерната точка.

Преземете мерења и споредете ги мерењата со ГОСТ:

Преземете мерења и споредете ги мерењата со ГОСТ:

(за броеви до 7357)


(за броеви до 7357)

Основни мерења за избор на големината на шемата на детето:

(за броеви на образец ПО ПРВ # 357)

Како и со какви било мерења, потребна е соодветна алатка за мерење. Во во овој случај Ова е скроен сантиметар, односно лента со поделби. Еднострани сантиметри се скоро надвор од употреба, па продавницата веројатно ќе ви понуди лента што има поделби од двете страни. Како по правило, од двете страни има поделби на сантиметар, но понекогаш има и ленти, од една страна, поделени по сантиметри, од друга страна - по инчи.

Во некои странски изданија сè уште можете да најдете мерења во инчи, така што еден сантиметар со двата типа поделби може да биде многу корисен.

Во некои странски изданија сè уште можете да најдете мерења во инчи, така што еден сантиметар со двата типа поделби може да биде многу корисен

Совршено пеглање: како да ги пеглате ракавите?

Ракав со okat

Да се ​​измери должината на ракавот е најдобро со асистент, особено ако сте почетник-креатор. Оние што се измерени, подобро е да застанат, бидејќи положбата на мускулите се менува некаде во седечка положба. Позицијата треба да биде природна. Не обидувајте се да бидете поправени од обично. Начинот на кој треба да се изгради моделот зависи во голема мера од тоа дали имате права фигура, вкочанетост или закопчување. Свиткајте ја раката во лактот на агол од околу 120 ° и однесете ја малку на страна. Нулта ознака сантиметар прикачен на крајот на рамото. Побарајте од асистентот да држи сантиметар во овој момент, а потоа истегнете ја лентата преку подлактицата до лактот, а потоа до зглобот. Лентата не треба да биде премногу тесна, не треба да вреска, и подобро е малку да ја држите на лактот. Погледнете ја ознаката што е на ниво на вашиот зглоб. Ова ќе биде целата должина на ракавот потребна за основната шема. Ако ви се шие летен фустан по можност краток ракав, ¾ или на лактот. Во овој случај, целата должина е сè уште земена, тогаш се гради шема, а на неа се прават и потребните дополнителни конструкции. За да ги извршите, пронајдете ја горната точка на деколтето и одвојте ја саканата должина од центарот.

Зборот „slouching“ во овој случај не носи негативна нијанса, но оваа одлика на фигурата мора да се земе предвид - обично во некои линии на потпирачот за грб се додаваат одреден број сантиметри. Кога цврста фигура ја издолжува полицата

Раглан или едноделен ракав

Новина машина честопати се соочува со проблем кога цвест на рамото не е присутен или не завршува таму каде што е редовен ракав со јака и потпирач за рака. Во овој случај, често е неопходно да се одреди посакуваната големина со око, и тоа не е целосно точно. Кога градите шема на блуза со раглан ракав, треба да го започнете мерењето не од крајот на рамото, туку од неговиот почеток, односно всушност од вратот. Прикачете нула марка до оваа точка, нацртајте сантиметар на средината на рамото, а потоа дејствувајте на ист начин како кога мерите редовен ракав, односно, нацртајте лента преку подлактицата преку надворешниот дел на лактот до зглобот. Во однос на должината на единечен крој, треба да се мери од пазувите преку надворешниот дел на лактот до зглобот. Позицијата на раката е иста како и во претходните случаи.

Многу луѓе порано или подоцна кога купуваат облека се соочуваат со прашањето како да ја одредите точно вашата типична големина, односно големината на облеката? Како да ги измерите вашите параметри за сами да ја одредите точната големина на облеката и да купите облека точно според големината.

За да купите блуза, јакна, фустан или палто во големина, не е неопходно да ги измерите, само треба да ја знаете вашата точна големина на различни производни земји. И за ова треба да ги измерите вашите параметри, во овој случај - опсегот на градите, половината и колковите.

Обично во средно училиште, девојчињата се учат да шијат, плетат и готват храна на своите часови. На една од овие лекции, наставникот објаснува и покажува како да се направат мерења од себе и од другата личност со цел да се утврди нејзината големина и правилно да се шие облека за него / неа. Затоа, повеќето девојки знаат за оваа постапка, но ако не, тогаш научете како да ги утврдите нивните параметри и да не бидете тешки и одземаат многу време. Thisе ви треба малку време за ова и вообичаена лента за мерење (скоро секоја жена има една во чевлите, дури и ако не шие и не плете).

Како да ги измерите вашите параметри

Кога ги мерите вашите параметри, запишете ги на парче хартија и подобро е да го чувате ова леток, ако, се разбира, постојано имате иста тежина. Традиционално, имаме дека сите големини на облека одат во сантиметри, но имињата на големини во различни земји се разликуваат едни од други и важно е да се знае не само украинската големина на облеката, туку и нејзиниот аналогни во други земји. Но, сепак е подобро да ја измерите вашата големина пред да купите нова облека, бидејќи можете да ослабете или да изгубите тежина, дури и без да бидете забележани. Ова е особено важно ако направите набавки облека на Интернет. Запомнете го и тоа различни земји имаат различни димензионални решетки, така што XL од различни производители може да има значителни разлики во големината. Ова не треба да се заборава.

За да започнете со тоа, неопходно е да се измерат најважните параметри што се неопходни при изборот или шиењето облека: мегдан на градниот кош, затегнување на половината и затегнување на колковите.

 • Затворање на градите (скратено ЕГ, полу-зафат се нарекува SG) - со употреба на конвенционална мерна лента, која се продава во која било продавница за жени со игли или производи за шиење, треба да ја измерите големината на градите на најистакнатите точки на градите, потоа - под пазувите и малку повисоко од задниот дел .
 • Обемот на половината (скратено како ОТ или СТ) - големината на половината се мери со мерна лента строго по должината на линијата на половината (најтесниот дел од неа кога се мери).
 • Обемот на колковите (скратено во шемите за кои тие пишуваат ОБ или полу-зафат - САТ) - мерната лента едноставно треба да помине низ најшироките точки на задникот.
 • Должина на предната страна - овој параметар се мери со стандарди од највисоката точка на рамото, а потоа преку најмногу висока точка градите до дното на производот.
 • Должина на грбот - овој параметар се мери според сите стандарди од седмиот цервикален пршлен по должината на 'рбетот долж линијата на средниот бек и десно до самиот крај на производот.
 • Должина на ракавот - обично се мери на надворешната страна на ракавот, почнувајќи од горе и до дното.
 • Должина на ракавот од вратот - исто така треба да се мери со мерна лента од основата на вратот или јака до самиот крај на ракавот.
 • Должината на внатрешниот цвест на нозете на пантолоните - по стандарди се мери со ист сантиметар строго по внатрешниот цвест на нозете на пантолоните од перинеумот до самото дно.
 • Должината на здолништата и шорцевите се мери со сантиметар од горниот цвест до дното на производот.

КАКО ДА ГО ИЗБЕРИТЕ НЕГОВОРНОТО РАНГОВСКО РАНГОВИК КОГА СЕ КУПУВАТЕ ПАТНЕР?
Совршено пеглање: како да ги пеглате ракавите?
Многу луѓе порано или подоцна кога купуваат облека се соочуваат со прашањето како да ја одредите точно вашата типична големина, односно големината на облеката?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью