Како да се подготви молив за пешаци во фази за почетници. Како да се подготви петел со молив и бои во фази за почетници и деца? Како да се нацрта главата на петел со молив и бои? Во овој случај, ќе ни треба

 1. Работа завршено наставник во основно училиште
 2. Како да се подготви петел - првата опција
 3. Како да се привлече петел со масло пастел
 4. Како да се подготви петел - втората опција
 5. Како да се подготви петел - третата опција
 6. Како да се привлече петлистен молив за деца
 7. Цртеж на черепот чекор по чекор со фотографии за деца
 8. Да не е малку тага да не се сретнуваме
 9. Гринтел силеџија
 10. Како да се наслика петел со акварел
 11. Пеење аларм
 12. Како да се привлече петел со обоени моливи?
 13. Херој на бајки и карикатури
 14. Што велат тие за петелот во светот

Во декември, заедно со мразови и виулиња, најмногу веселиот и сакан одмор побрза за нас - Нова година . Според источен календар , 2017 ќе се одржи под симбол на црвениот петел - строга птица, сериозна, но фер. Дали сакате среќа, здравје, среќа се населиле во вашиот дом? Зачо петел - нацрта огнени господари на следната година и ставете ја сликата под елката до Дедо Мраз.

Работа завршено наставник во основно училиште

Кратка компилација: Магаре, се среќава со куче, се среќаваат со мачка и петел, животните влезат во темната шума и го напаѓаат вашиот логор таму. Baumspiel: Сите деца се дистрибуирани како дрвја во собата, детето се обидува да ги поврзе очите во собата без да ги допира дрвјата. Животните ја наоѓаат куќата на арамија и ги толкуваат разбојниците со силен глас на животното. Сите животни повторуваат повторно и крадат непријателски. Потоа пауза за бебето. Тишина: направи Мандала со камења и цвеќиња. Дел 2: Ние ја сочинуваат една приказна. Сите учесници цртаат камен од торбата. Темата на приказната е определена пред или со моделот на првиот камен од страна на менторот. Секој ја раскажува приказната малку подалеку и го носи својот камен од асана. Сите заедно работат до завршувањето на приказната. Заврши релаксирачка посета на замокот.

 • Почеток на релаксација, визуелизација на автоматско поставување.
 • Зелена чудесна ливада.

Возбудлива игра.

Како да се подготви петел - првата опција

Цртеж е направено со молив, под ваша надзор дури и прешколец може да се справи со таква работа. Земете - лист хартија, молив, гума, картичка со петел (за јасност).

 • Во центарот на листот преглед на кругот (глава), во него е мал круг (око). На левата страна на големиот круг, извлечете два затворени триаголници - бескорисно. На врвот на главата, во три соседни полови должини, обликувајте чешел. Под клунот, испушти ја брадата на птицата.
 • Долу од главата, цртајте две паралелни линии - еден почеток од дното на брада, вториот - од задниот дел од главата на петелот, така што го означувате вратот. Поврзете ги краевите на линиите со мазна брановидна линија. Куќиштето на птицата наметнува полумесечина назад кои ги затвораат опашките од пердуви, слични на тесните листови на врба-чај.


Куќиштето на птицата наметнува полумесечина  назад  кои ги затвораат опашките од пердуви, слични на тесните листови на врба-чај

Како да се привлече петел со масло пастел

Рацете - исправете, истегнете ги рацете, истегнете ги рацете и рацете и раширете ги прстите. Нозете можат да ги разберат нозете. Рацете можат да растат - рацете се рашируваат и растат.

 • Небото е нагоре - се прави, се протега и ви се шири рацете и рацете.
 • Сонцето се крева и започнува денот.
 • Одете на положбата на сонцето, а потоа полека спуштете ги рацете до вашето тело.
 • Стапалата подолу - се потпрете напред и ставете ги рацете на нозете.

Вежба: 'рбетот се движи во осум правци. Развивање на вниманието кон животот во сите негови форми, промовирајќи мир, рамнотежа и концентрација.

 • Обележете го крилото на телото со цртање на сегмент симетричен на линијата на абдоменот. Засенчи го со молив, имитирајќи лепење пердуви. Од телото надолу, пониски две перпендикулари - идни нозе, нацртајте четири прсти со канџи. Цртежот е подготвен, ако сакате, можете да го обоите со обоени моливи и напишете честитки за одмор.


Цртежот е подготвен, ако сакате, можете да го обоите со обоени моливи и напишете честитки за одмор

Месечината - Подигнете ги рацете и поврзете ги средните прсти меѓу прстите, истегнете ги бравите нанадвор. полумесечина - направете странична крива лево, а потоа надесно. и ѕвезди - се протега дијагонално: се повлече десна рака нагоре, лева рака и обратно, вртење горниот дел тело лево и десно. Поместете ја својата телесна тежина на вашата лева нога. Ставете ја десната нога внатрешниот дел лева нога. Подигнете ги рацете и ставете ги рацете. На истата вежба на другата нога. а тревата е кривина која сте ја испружиле пред рацете да бидат на земјата.

 • Подигнете ги рацете на страните и се протегајте назад.
 • Направи го крос-позицијата.

Да се ​​релаксира и да биде мирно заедно.

Како да се подготви петел - втората опција

Комплицирана верзија во која птицата се претвора повеќе веројатни, како да е жив.

Ќе треба: лист хартија, едноставен молив, боја.

 • Нацртајте мал круг што ќе биде глава на петел. Обележи го во тоа, нацртај клун, закривен врат, фокусирајќи се на нашиот цртеж. Направете скица на телото, извадив прав зраци од вратот. Нежните агли со полуовални контури, ја дефинираат линијата на крилото.


Нежните агли со полуовални контури, ја дефинираат линијата на крилото

Масло мечка тролови низ шумата - се движат тупаници, прислушување од долниот дел на грбот на горниот дел на грбот. Жаба јами во влажна кал - колена раменици. Змијата лазат низ тревата - линиите на машката змија од дното нагоре. Сонцето ве носи во рака - се кикоти назад. И топлината на целото тело - ги зафаќа рамената и рацете, ги исекува дланките и ги става топлите раце на грбот. Подигнете повторно, истегнете ги рацете, истегнете ги. Во секој случај, се раствора - задржи ги рацете и поздрав. Ракета: 10 - Истегнете ги рацете и поставете ги дланките над вашата глава. 9 - Ставете ги конвулзивните раце на вашата глава. 8 - на челото. 7 - во носот. 6 - на устата. 5 - на брадата. 4 - пред градите, оди сквотирање. 3 - Ставете ги рацете на колена. 2 - Ставете ги рацете на земја. 1 - Ставете ги рацете на колена. 0 - Ставете ги рацете пред градите, се кревајте, скокнете, истегнете ги рацете и вратете ги на кругот. Рацете лежат заедно пред градите кога ќе излезете од скокот во положбата на прескокнувачот.

 • Скокнува до малото езеро - бранови на бранови одзади.
 • Има плива прекрасна вода самовила.
 • Опишете кружни движења со рацете на грбот.
 • Имам многу бес во мојот стомак - Им се потопува стомакот.
 • Нозете исто така ќе се чувствуваат лути. - Чукајте ги моите нозе.
 • Лошо кучешки кутии. - Кутии со тупаници во воздух.

Како децата го гледаат процесот на пишување во почетната фаза?

 • На главата, нацртајте чешел, висат обетка под клунот. Етикетите на петел на петел на вратот и назад со вертикална засенчување. Нацртајте ги шепите во бушави панталони, со три пресечени прсти и еден грб поттикнат. Криви забите нагласуваат опашка пердуви и малку изгаснат перјата на главата.


Криви забите нагласуваат опашка пердуви и малку изгаснат перјата на главата

Како децата го гледаат процесот на пишување во почетната фаза. Кармен Дијаз Оџарс, Марија Франциска Цена Херера. Полуструктурирани интервјуа беа забележани и поединечно применети. Резултатите покажуваат дека децата кои учат имаат различни нивоа на знаење во врска со концептот на пишување, кој се стекнал во првите години од животот во нивните семејства, како и во интеракција со компетентна култура пред да влезе во формалното образование. Ова знаење овозможува интегрирање во комплексни реченици кои придонесуваат производство на пишани текстови фокусирани на познавање на социо-културниот свет на децата.

 • Можете да ја оставите сликата како оваа, засенчување со меко засенчување на телото на петел или сликање на птицата со светла акварел.


Можете да ја оставите сликата како оваа, засенчување со меко засенчување на телото на петел или сликање на птицата со светла акварел

Како да се подготви петел - третата опција

Основата на оваа бројка ќе служи како кругови, овали, полу-овални.

 • Нацртајте хоризонтална линија во средината на листот, сружете го полуовалот - торзото. Опишете подолу два мали полукругови кои гледаат едни на други - идните нозе. Подигнете го молив, отстапувајте надесно и нацртајте глава од која цртате две греди на хоризонталната линија - ќе го добиете птичјиот врат.
 • Нацртајте крило на телото како елипса. Додајте триаголен нос, мала брада, тркалезно око.
 • Направете уште еден круг во левиот горен дел од големата половина - убава мека опашка ќе излезе од неа. Потоа означете го чешел, нозете во бушави шорцеви, пердуви на страничното крило. Заокружете го пределот на петел со црн маркер и насликајте ја птицата на ваша дискреција со пенкала или бои со фетр.


Заокружете го пределот на петел со црн маркер и насликајте ја птицата на ваша дискреција со пенкала или бои со фетр

Клучни зборови: пишување, текстуално производство, детски хипотези, основно образование. Оваа статија ги испитува верувањата и мотивациите на децата од основно образование и првите години на основно образование од ниски социо-економски предуслови во врска со концептот на пишување и прашања поврзани со нив, вклучувајќи ја улогата и важноста поврзана со пишаниот јазик, употребата и искуството поврзани со пишувањето и признавањето на писмените контекст. Евиденција за полуструктурирани интервјуа беа спроведени во индивидуална примена.

Како да се привлече петлистен молив за деца

Резултатите покажуваат дека анализираните деца имаат различни нивоа на знаење поврзано со концептот на пишување; тие биле стекнати во првите години од животот преку нивните семејства, како и интеракција со писмена култура пред да влезат во формалното образование. Ова знаење ви овозможува да ги интегрирате комплексните реченици кои придонесуваат за производство на пишани текстови, фокусирани на знаењето за социјалниот и културниот свет на децата.

Како што разбирате, лесно е да се прикаже петел. Главната работа - следете го нашиот совет и цртајте со душата, тогаш мудрата птица ќе стане ваш талисман и ќе ве заштити цела година.


Во предвечерието на новата година, многумина се заинтересирани за прашањето: како да се подготви петел по етапи, не е тешко да се направи тоа сами? Се разбира, оваа птица е симбол на претстојната 2017 година, поради што нејзината слика или слики мора да бидат во куќата сите 365 дена.

Клучни зборови: пишување, изработка на текстови, детска хипотеза, предучилишно образование . Се анализираат мотивите на децата со ниско социоекономско ниво на предучилишна и прва година на основно училиште, нивните верувања поврзани со концептот на пишување и аспекти поврзани со функцијата и значењето кое тие го придаваат на пишаниот јазик, во вкусот за тоа, како и на искуството и препознавањето на писмен контекст. Полуструктурирани интервјуа беа забележани и применети поединечно. Резултатите покажуваат дека децата кои учат имаат различни нивоа на знаење поврзани со концептот на пишување стекнат во првите години од семејниот живот и во соработка со надлежната култура пред да влезат во формалното образование.

Петелот има светла боја, прекрасен, необичен, секогаш разновиден. Неговата слика дава неверојатна радост со својата убавина. Многу модулации во пердуви на шик опашка изгледаат толку прекрасно што дури и не сакате да ги тргнете очите од нив.

Неговата одење е горд, неговата положба е рамна, тој е важен и гледа наоколу.

Цртеж на черепот чекор по чекор со фотографии за деца

Ова знаење ви овозможува да интегрирате комплексни и ветувачки предлози за производство на пишани текстови врз основа на социо-културното знаење на децата. Современото образование во Чиле се соочува со предизвикот да развие способност на децата да го обработуваат пишаниот јазик како суштинска вештина што ќе им овозможи нормално да функционираат во општество со висок писменост, во кое употребата на пишани информации е неопходна. Сепак, разни студии покажаа дека мал процент од учениците се соочуваат со тешкотии, особено за производство на текстови, односно нешто што се случува во чилеанското образование, дека по неколкугодишно студирање тие добиваат лоши резултати во пишувањето на способностите.

Сето ова може точно да се пренесе, прикажувајќи петел во молив во фази. Доволно е да имате празен лист хартија за да се обидете сами во улогата на уметник и да ги подготвите сите за изненадување за новогодишните празници.

Убав цртеж ќе биде пријатен подарок за саканите. И не грижете се за присуството или отсуството на способности за визуелните уметности.

Да не е малку тага да не се сретнуваме

Од рана возраст, децата имаат искуство во компетентно општество, каде што создаваат хипотези за светот околу нив, како и за пишувањето, па затоа градинка а училиштето мора да одговори на оние претходни знаења, што е често повеќе од она што го претставуваат наставниците, а од таму ги испитуваат нивните лични верувања и пишувања за пишување, со цел да се подобри, модифицира и прошири нивното знаење. Во оваа смисла, пишувањето не е само културно и социјално средство, туку и комплексна когнитивно-симболичка активност, која вклучува изградба на значења од страна на децата и влијанието врз нивниот интелектуален развој преку вклучување на одлични и метакогнитивни когнитивни процеси.

Благодарение на чекорите по чекор едноставни инструкции, слики на петел лесно ќе им се дадат на сите. Останува само да изберете кој од предложените шеми ви се допаѓа најмногу и да го извршите сами.

Гринтел силеџија

Петлите се фер износот на лошите навики, сакаат да се насилат еден со друг, постојано се стремат да брзаат во битка. Прекрасната опашка и долгите стрели им помагаат секогаш да бидат меѓу лидерите. Токму овој борец се обидуваме да го прикажеме.

За почеток, за да се подготви петел со молив, неопходно е да се идентификуваат главните елементи.

Во текот на изминатите дваесет години, пишувањето истражувања, главно во психолингвистиката, социолингвистиката, текстуалната лингвистика, ни овозможи да се преселиме од традиционалниот и однесенски поглед на наставата, со фокус на транскрипција и копирање на модели, каде што речиси беше исклучително ценет од производот што го обезбедуваат децата да бидат ставени во когнитивен и метакогнитивен модел на состав, и да се запрашаат за можноста и потребата од предавање на овој процес.

Како да се наслика петел со акварел

Меѓународните и националните студии покажаа дека постојат одредени контрадикции помеѓу теоретските основи на наставниците и нивната педагошка практика, каде што нивните одлуки се засноваат на нивното лично и професионално искуство, а не на процесот на учење и развиени од децата, особено од предучилишните деца. Во согласност со горенаведеното, се тврди дека најголем дел од тешкотиите или проблемите што децата ги имаат во учењето да пишуваат ќе се базира на педагошки фактори, а не на факторите на субјектот, каде што има ситуации со содржина која ја пренесува содржината од возрасно лице кое "го познава" детето кое "Не знае", така што наставниот приод нема многу врска со искуството на учениците.Пеење аларм

Приказната вели дека пред петлите да бидат засадени на самиот врв на куќите и да се држат таму за да ги разбуди сопствениците со неговото пеење наутро.

Сега никој не го мачи лошата птица на овој начин, но традицијата "да се разбудиш со првите петли" остана. Се разбира, луѓето што живеат во градот речиси не знаат за неа, но таа е запознаена со сите луѓе во селото не по послушност.

За возврат, тенденцијата да се игнорира ова писмо - алатка која може да влијае врз децата што знаат да пишуваат само да репродуцираат модели со помош на копии и диктати, не сметајќи го потенцијалниот читател на текстовите што ги произведуваат. Истражувањата поврзани со неуспехот во училиштето покажаа дека децата од ниско социоекономско потекло во урбаните и руралните средини имаат сериозни тешкотии во учењето да читаат и пишуваат и да влезат во втората базна година, пишувајќи неколку познати зборови.

Како да се привлече петел со обоени моливи?

Во 1980-тите, благодарение на неговото истражување, тој ја препозна важноста да се земат предвид сопствените идеи на децата, бидејќи се обидуваат да најдат одговори на многу сложени и апстрактни проблеми со цел да го разберат светот околу нив. еден од нив е изградбата на комплексни објекти на знаење и системот за пишување. На менталните шеми кои децата ги создаваат за пишување имплицира не само да се земат предвид овие информации, туку и фактот што тие самите влегуваат, нивните верувања и нивните хипотези за предметот на знаењето. Детските верувања во врска со пишувањето се однесуваат на фактот што децата тврдат дека знаат за тоа, што подразбира истражување само на нивното претходно знаење, но исто така и на хипотезата на детето, кое тие го развиваат пред формалното учење на овој процес. писмена форма.

Следно, Ви препорачуваме да извлечете петел по етапи, така што најистакнатите благородници ќе ги декорираат своите куќи во старите денови.


Следно, Ви препорачуваме да извлечете петел по етапи, така што најистакнатите благородници ќе ги декорираат своите куќи во старите денови

Херој на бајки и карикатури

Петја е омилен херој на сите деца. За него се напишани многу прекрасни приказни, создадени се многу возбудливи карикатури. Ликовите се паметни, разумни и секогаш вистинити. Затоа момците не мирисаат во него душата.

Заедно со детето, можете да се обидете да прикажете прекрасен убав. И следнава шема ќе ви помогне да дознаам како да се подготви петли од волшебничкиот свет е достапна и многу едноставна.

За деца, овие слики ќе бидат попребирливи ако повлечете аналогија со геометриски форми: глава, клун-триаголник, тело - два лака, крило-овални.


Што велат тие за петелот во светот

Вие не можете да замислите дека оваа мала птица е почитувана од многу народи на земјата. Многу писатели во нивните дела тврдеа дека петел ги протера духовите, ослободува од зли духови. И ова се случи токму кога првпат ја извикуваше својата "ku-ka-d-ku" по ноќта.

Затоа, исцртаните слики што се чуваат во просториите на видно место, ќе бидат одлична заштита од сите зли сили. Наместо тоа, земете моливи и веднаш создадете силен симбол на заштита.


Колку пократко се разликуваат нијансите, толку посреќно е расположението кога гледа во сликата со петел
Колку пократко се разликуваат нијансите, толку посреќно е расположението кога гледа во сликата со петел.

Дали сакате среќа, здравје, среќа се населиле во вашиот дом?
Како децата го гледаат процесот на пишување во почетната фаза?
Во предвечерието на новата година, многумина се заинтересирани за прашањето: како да се подготви петел по етапи, не е тешко да се направи тоа сами?
Како да се привлече петел со обоени моливи?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью