Како да се подготви лист од грозје. LiveInternet Talk

Цитат за порака Сергеј Судаков Како да се подготви лист од грозје

Прашањето е земено од страницата http://sudakow.ru/answer.php?rub=1&page=111

Здраво Сергеј. Би сакал да нацртам винова лоза на ѕидот дома. Можеш ли да покажеш чекор по чекор како да извлечеш листови, користејќи барем еден леток како пример. Можам да го сторам тоа, но некои не се живи. ". Би било многу благодарно.

--------------------------

Здраво, Наталија. Грозје лисја - ова е многу тешка задача и многу зависи од технологијата. Кога првпат ги привлеков за прв пат, воопшто не успеав. Многу е корисно да се најдат добри слики од грозје и внимателно да се разгледаат, да се проучи структурата, обликот и сл. Или да се погледне во живо, да се направи скица во молив, тогаш изградбата ќе биде запаметен. И тогаш веќе јасно се пресмета техниката на цртање. Односно кој слој ќе биде прв, кој ќе биде втор, итн. Ако технички цртате, тоа е неколку слоеви на сушење. Сето тоа зависи од задачата, сложеноста, реалната слика. Можете да цртате во исто време, можете да фази. Акрилик е потешко да се направи, особено мазни транзиции. Јас главно сликам со масло. На пример, сега на работа има мал дел со листови од грозје во ѕидни слики.

На пример, сега на работа има мал дел со листови од грозје во ѕидни слики

Еве главната позадина е поставена, во мојот случај тоа е жолто место. Можете да го осветлите, можете да обратно темно. Следно е јасно цртеж на лисја со молив. Следејќи го шаблонот на светлина, предните листови се размачкани со темна боја, како што може да се види на сликата подолу.

Следејќи го шаблонот на светлина, предните листови се размачкани со темна боја, како што може да се види на сликата подолу

Во оваа фаза, маслото во преглед на брошурата може да направи мал дел од зелена до жолта, од темно на светло, така што е разновидно. Можете исто така да ги претставиме вените. Подолу тие се темни, затоа што листот е транспарентен. Светло одозгора. Како што реков, погледнете ја сликата на живите лисја на лозата за да разберете како да се подготви. Откако сè е суво, можете да ги примените следниве слоеви - во позадина можете да ги обележите следните лисја и вени. Нагласи парчиња сино небо и донесе фронт. Дно е секогаш топли рефлекси, а патината се нанесува на врвот со бел цинк и треба да биде ладна.

Дно е секогаш топли рефлекси, а патината се нанесува на врвот со бел цинк и треба да биде ладна

На крајот има гранчиња, мустаќи и сл. Како сè се суши може да лисеровку (тенки течни слоеви на боја) за да ги сумира парчињата. Во секој случај, ние треба искуство во цртање и јасна грешка на секоја фаза, и ова само доаѓа со искуство. Ако главата не ќе се изгради фази на цртање лисја на грозје, ќе добиете каша. Јас го направив ова парче путер во три чекори, на крајот ќе резимирам малку повеќе. И, се разбира, важно е да се фантазираат, да се разубават малку, т.е. Не цртајте јасно од фотографијата и правете го на ѕидот. Тогаш никој нема да се спореди со фотографија)).

Оддел за прашања и одговори на слики на ѕидови http://sudakow.ru/answer.php?rub=1

Php?
Php?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью