Како да се направи сопруг на вистински човек?

Во убавото име човек  Имајте храброст и да станете,  Способноста да се размислува и да сонува,  Бидете инспирирани силни  Бидете способни да го ценат, да бидат способни да дадат  Топлина и пријателство без пропаст

Во убавото име "човек"
Имајте храброст и да станете,
Способноста да се размислува и да сонува,
Бидете инспирирани силни

Бидете способни да го ценат, да бидат способни да дадат
Топлина и пријателство без пропаст.
И за семејството да биде поддршка
И за децата - вистинскиот пример.

Со овие стихови, еден од моите пријатели, жена и мајка, зборуваше за улогата во овој живот на вистински човек - татко и сопруг. Некои жени, читајќи ги овие инспирирани линии, ќе кажат со разочарување, па дури и со гнев: "Таа ќе го видам мојот муабет, кога ќе појде дома на веѓите", не би составил приказни ". Но, веројатно, нема ниту една жена во светот која не би сакала толку сигурна личност достојна за овие љубезни зборови, сигурен човек да оди до неа во животот - РЕАЛЕН ЧОВЕК!

Значи, драги читатели, ајде да зборуваме за мажи. Патем, ако сакате, можете да им го покажете овој напис: ќе има нешто да се зборува за вечерта во чаша чај. Какви луѓе се тие што ни носат, жените, среќата, тагата, радоста и тагата? Зошто понекогаш не чувствуваме, одејќи до нив, силно рамо и поддршка? Да се ​​обидеме да најдеме одговори на овие прашања. Што ако причината за нас жените?

Тајна: му кажувам комплименти

Дали некогаш сте направиле сосема невина забелешка за вашиот сопруг, на што неочекувано остро реагираше, или можеби тој затворен некое време? Се прашувате запрашајте се: "Што реков?" Многу често жените ненамерно прават остри забелешки за своите сопрузи и ги повредуваат. Реплики како: "Дали е како човек?", "Каде е твојата машка гордост?", "Од каде ти растат раце?" И слично, не само што понижува човек, туку и го оддалечува од неговата сопруга. Кралот Соломон, голем мудрец и прекрасен психолог, во своите Пословици ја нуди својата визија за тајните на семејната среќа: "Мудната жена ја плете куќата". Улогата на жените, сопругите во градењето на среќен дом и доверба во односите во семејството е исклучително голема. Мудроста на неговата сопруга му помага на човекот да стане глава на семејството.

Ако човек чувствува дека му недостига суштински машки квалитет, тој се обидува со сета своја моќ да го скрие овој факт од сите, како и од неговата сопруга. Тој може да прибегне кон сарказам, иронија, острина во разговорот, дури и деспотизам. И никој, вклучувајќи ги и неговите блиски, дури и претпоставува дека ова е само трик со кој тој се обидува да ја заштити неговата ранливост. И ако жената постојано му укажува на недостатокот на квалитет, па дури и го спореди својот непријатен сопруг со еден поквалификуван сосед, тогаш таа ќе постигне само едно - мажот ќе се претвори во мрзлив полжав, и таа самата ќе се претвори во привлечен, вечно незадоволен сос.

Во едно од семејните советувања, една жена ми кажа дека нејзиниот сопруг навистина не му се допаѓа да работи во градината. Во нивната мала област, рацете на човекот се многу неопходни, бидејќи таа е слаба во здравјето. И нејзиниот сопруг не реагира на нејзините постојани жалби и барања за помош. Напротив, под никаков изговор, тој се обиде да се ископа од куќата што е можно побрзо, додека неговата сопруга не успеа да го "искористи" во градината. Нивната врска стана напнати, па дури објави и во нејзините срца дека воопшто не му треба таков човек, само името што го имала сопругот. Се покажа дека често го понижувала сопругот. По нашиот разговор, жената одлучи да го смени својот став кон нејзиниот сопруг и да се обиде да види нешто добро во него, иако "не гледа никаква перспектива во ова".

По некое време, жената повторно дојде кај мене и ми кажа за промените: "Откако успеав да го убедам мажот да ми помогне. Тој зеде лопата и почна да ја ископа градината. Стоев близу, се прилагодував на "новата визија на старото", и одеднаш јас ненамерно му се восхитував, неговите мускули во моите раце, со лесни движења. Не можев да се спротивставам и да се распалам во пофалбите во неговата адреса! Велите вистински човек! Јас дури и не мислам дека моите зборови беа толку важни за него. Се разбира, тој веднаш не покажа дека е мило да признае, но веќе немам проблеми со градината! "

Жените треба да знаат дека многу важна потреба на сопругот е признавањето на неговото значење во семејството, неговите најдобри квалитети, способности, авторитет и достоинство. Мудрената жена ќе ја задоволи оваа потреба од еден човек. Таа ќе се обиде да ја одржи својата доверба дури и кога никој друг не.

Тајната на втората: да го поддржат во успеси и неуспеси.

Жените понекогаш не разбираат што се бара од мажите да заработат, да обезбедат, да го хранат неговото семејство. Мажите ретко зборуваат за тоа. Тие не велат дека тие ќе ги третираат потребите на нивните полови со поголемо разбирање, ако постигнале поголем успех на работа. Ако мажот не добие задоволство од своето дело, тоа сигурно ќе влијае на неговиот однос со неговата сопруга. Тука е потребна мудроста на жената. Таа може да придонесе за успехот на нејзиниот сопруг, или да се меша и со тоа да придонесе за уништување на нивниот брак.

"Мојот сопруг има престижно високо образование, но поради одредени околности тој мораше да оди на работа како продавач на пазарот", вели Валентина нејзиното тажно искуство. - Не можев да ја прифатам оваа ситуација. Ми се чинеше дека мојот сопруг едноставно не бара можности да промени нешто, дека едноставно се истурил. Кога излезе од пазарот, се обидов да го испровоцирам, да го прикријам еден човек да се разбуди во него. "Па, како нашите генијалци трчаат послушни? - прашав. "Дали дури и си ја изгреваш киријата овој месец?" Сопругот тивко ги издржа моите напади и исмејување, но еден ден не се врати дома. Тој се разведе од мене и се ожени со друга жена. Денес тој е успешен бизнисмен, сигурен човек, и јас ќе ја чистам иронијата и сарказам долго време ".

Ова е тажно искуство. Но, тоа е корисно за оние кои вршат такви врски во семејството. Соломон вели за таквите жени: "Пргавката жена, која паѓа", или: "Подобро е да живееш во пустинска земја, отколку со груба и лута жена". Способноста на жената да изрази многу неконтролирани негативни емоции може да го направи животот на семејството горчлив. Обично, децата што живеат во таква средина имаат тенденција да летаат побрзо од нивните мајчин гнезда.

Тајна три: нека оди на риболов

Жените треба да запомнат дека сопругот има потреба од пријатели надвор од својот дом. Ова не е занемарување на неговата сопруга. Не биди љубоморен. Постои категорија на мажи кои, радувајќи се од нивниот успех или успех, имаат голема желба да им покажат на своите пријатели, да добијат одобрение и признание од своите колеги. Тие сакаат да одат на риболов, да покануваат пријатели дома или да организираат одмор во природата. Бидејќи жените имаат тенденција да го задржуваат семејниот дом, таа сака да ја сподели радоста на среќни моменти со својот сопруг, да ги очекува повторно и повторно, а желбата на нејзиниот сопруг да го прослави успехот надвор од кругот на семејството се чувствува со непријателство и нејзината вознемиреност, незадоволство, збунетост или бес предизвикуваат да се караат и недоразбирање. Неговата сопруга треба да ја третира оваа особина на човек со големо разбирање, така што средбата со пријателите надвор од домот не предизвикува чувство на вина во него. Вообичаено, задоволувањето на оваа потреба му дозволува на сопругот да биде внимателен кон својата жена и да ја зголеми својата самодоверба.

Тајна четири: Не му давајте совет.

Доживувајќи ги стресните ситуации секој ден, на сопрузите не му треба човек што доброволно дава совети, туку внимателен слушател. Ако жената ги знае одговорите на сите прашања, тогаш човекот е загрижен за комплексот на инфериорност. Ќе потрае малку време, а мажот повеќе нема да му верува на своите грижи на сето тоа, се повлекува во себе, а неговата сопруга, наводно, забележува: "Кога се додворуваше, тој не беше толку молчи".

Мажите не сакаат да зборуваат за нивните проблеми или неуспеси. Тие се обидуваат сами да ги решат. Понекогаш човекот дури не е познат како пријател ако не е сигурен дека ќе му помогне. Таква е машката суштина - да не ги префрлате своите проблеми врз други раменици, туку да ги решите сами. Ако некој сака да не ти кажува за неговите проблеми, не го присилувајте. Дајте му колку што е потребно за да се справите со проблемот или да одлучите да ви кажете за тоа. Во такви времиња, подобро да му помогне да се пофали со своето охрабрување, добра волја и вера во неговата сила.

Извор: 1001-sovet.com

Какви луѓе се тие што ни носат, жените, среќата, тагата, радоста и тагата?
Зошто понекогаш не чувствуваме, одејќи до нив, силно рамо и поддршка?
Што ако причината за нас жените?
Се прашувате запрашајте се: "Што реков?
Реплики како: "Дали е како човек?
Каде е твојата машка гордост?
Од каде ти растат раце?
Па, како нашите генијалци трчаат послушни?
Дали дури и си ја изгреваш киријата овој месец?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью