Како да навезете големи слики. Како да се наведат големи слики. Искусство за везење

Игледоносените, кои барем еднаш се обиделе да наведат крст, знаат каква макотрпна работа е.

За да навезете крст, треба да имате многу трпеливост. Впрочем, дури и везот на мала слика бара напор: секој крст треба да биде внимателно изведен, а не да се меша бои, да не заборави ништо.

Што да кажам за големата работа. Веботници кои прават големи и комплексни крстови засечени слики заслужуваат аплауз и почит.

На везот на една таква слика може да бидат потребни месеци, па дури и години работа.

Порано или подоцна, многу игледувачи, обидувајќи се себеси и усовршувајќи ги своите вештини на едноставни предмети, заземаат големи и комплексни слики. Craftswomen одлучи дека големата слика е како мала, само тоа е извезено подолго.

Всушност, излегува дека повеќето од овие дела одат да живеат "на мезанин". Многу од овие дела не се ни половина.

Факт е дека големата слика не е "многу мали". Обично во големата слика и сложеноста на шемата е повисока (фрагментите се помали, расфрлањето на фрагментите е поголемо), а има повеќе бои (од 20). И прегледот е помал - за прецизни делови. И работата продолжува долго време, а резултатот не е толку видлив како кај малите работни места.


И работата продолжува долго време, а резултатот не е толку видлив како кај малите работни места

Во заедниците со веѓи, везетерите често нудат да дадат незавршени слики на други craftswomen - бесплатно - само ако ги завршат.

Дали големи слики - многу мирни и трпеливи по природа мајстори?

Воопшто не!

Ако не сте еден од мирни луѓе, постои одличен начин за вас дека многу везери практикуваат.

Ова вез е паралелно со две или повеќе дела.

Една работа е голема, тешка, долго.

Другата е едноставна, лесна, со мала количина на цвеќе, големи фрагменти.

Избриши многу работа додека не ти е здодевно, а потоа ставете го настрана некое време во плакарот, и полесно. Пожелно е едноставната работа да е во боја, контрастна со многу работа.

На пример: ако сина преовладува во голема работа, земете мал со претежно црвени тонови. Ако големи - во кафеави тонови, тогаш земи мал во зелени или сини тонови.

По многу работа, малите се лесни и едноставни за везење. Ова е еден вид одмор за везот кој сака да создава постојано.

Наспроти позадината на многу работа, ќе изгледа како малку работа се врши многу брзо. Еднаш, и таа е подготвена.


Еднаш, и таа е подготвена

И по таков одмор и инспирација, повторно заземете голема работа. Крос-бод е фрагментарен игла. Тоа е, нема потреба за меморирање на процесот - секогаш можете да започнете со работа од било кое место, од било кој фрагмент (површина со иста боја).

Тоа не е за ништо што needlewomen кои нарачаат од нас троседот машини за везење , во 30% од случаите нареди дополнителни рамка за нив веднаш - само за оваа алтернација. Впрочем, она што е добро во оваа смисла машина: вез - десно на рамката - лесно можете да одвртите од нозете и да заврткате друга рамка со друга работа.

Така, продуктивноста на везете се зголемува: наместо да се "виси" во една голема слика и да се прави "преку не сакам", во исто време се извезуваат и неколку мали дела, а големите се извезуваат постепено.

Не сложени и не слушајте луѓе кои ќе ви кажат дека сте "расфрлани". Кога везете големи слики, овој метод е често неопходен.

Нека се завршат сите слики што сте ги започнале. Нека светот биде исполнет со големи слики, извезени со крст. Нека везот ви донесе само пријатни емоции!

Се гледаме на страницата

Здраво! Да се ​​запознаеме прво. Моето име е Марина. Прв крст го направив пред четириесет години. Јас изведувам слики околу десет години. Се започна со подарок (сет на везени слики), што ги донесов моите пријатели од Европа. Тоа беше најдолгата работа во мојот живот. Го наведов за себе, но се покажа дека го купив од мене (не можев да одолеам на цената), па имав наредби. Првично, морав да купам комплети во Европа, сега стана полесно - веќе имам завршено пет дела од Пион, а моите клиенти се критериуми за квалитет за мене.

Бидејќи јас вежбам да нарачам, времето е прво и најважно за мене, па морав да ги напуштам традиционалните методи за прицврстување на нишки, кои заземаат многу време и како резултат на тоа се зголемува времето на шиење. Ова доведе до зголемување на потрошувачката на теми, и многу значајно, но тука треба да изберете (секој има свои приоритети), не можете да брзате во везење за себе.

Прво одговорете на најчесто поставуваните прашања:
"Дали е тешко да се наведат овие модели?". Мојот одговор (јасно е дека е субјективно): долго време - да, тешко - не. За мене е многу чудно како може да биде тешко она што се прави со наједноставните шавови во светот. И трпеливоста на оние кои везат е секогаш многу. Можеби некој како мене може да има состојба од ова дело, што го нарекувам "психолошки замор". Три дена пауза, или да се зголеми друга работа и оваа состојба оди подалеку.

"Која шема да изберете? Повеќе или помалку? "Според моето искуство, нема никаква разлика во петиците. Разликата е само во времето.

И последното повлекување. За време на otshiva, на пример, постои таква ситуација (јас шие работа на бои): темата е завршена, последен крст е оставен, за што треба да земете нова тема, понекогаш ја земам, а понекогаш и ја шивам со еден допир што е во близина. Таквите слободи нема да се забележат во позадина, во пејзажи и мртви животи, но не се премногу занесени. Каде не можете да направите такви работи? Потоа, кога ќе навезете лица, тука можете да добиете многу непријатни изненадувања.

Најважно правило: треба да се навезете со максимална удобност.

Јас секогаш наведов врвот до дното и лево надесно. Еден ред - ова е десет клетки на шемата во висина.

Она што ние го подготвуваме е рамка, машина за рамка, ножици за сечење на навои, две таблети (околу нив малку подоцна), многу, многу игли, едноставен молив (алтернативно, сино чувство на пенкало на ткаенина која е измиена со ладна вода), обична светла пенкало со чувствителни врвови. За добро осветлување Мислам дека пишувањето не е нужно јасно.

Малку за иглите. Драги англиски игли тестови не стоеше, сите постојано брзо нанесуваат во увото. На крајот, јас престанав да ги купувам и застанав во ефтини игли за плетење за вез. Тие беа пријатно изненадени, имаше неколку парчиња дефекти, а останатите веќе беа во функција веќе три години, па дури и позлата не беше истрошена, само избледена. Големина на игли 24 или 26. Јас го користам и тоа и друго мешано.

Како да се забележи, фотографиите не ја прикажуваат вистинската слика. За да ја видите целата убавина на везот неопходно е да се погледне во "живо".

Првпат

1. Направам копија од шемата. Никогаш не знаеш, работата е долга. Никогаш не ми требаше. Но, за секој случај.

2. Ја поврзувам шемата. На почетокот ги лепив првите највисоки листови. Излегува долга лента. Останатите листови ќе се користат само кога првата лента е одвоена. Кога еден ред останува да се отстрани од првата лента (јас ве потсетувам дека редот за мене е десет клетки во висина), ги лепак следниве листови и ја добивам втората лента, која ја поврзувам со првата и ги отсекувам сите што се шијат во првата лента итн. d.

Потоа земам редовен маркер и нацртам дијаграм (скалата на фотографијата). Секој ред ќе биде демонтиран со такви заби, инаку границата помеѓу редовите ќе биде забележлива.

3. Поправете платно или униформа на рамката. Секогаш обработувам униформа со цик-цак, прегледот не е избришан. Пред одредување на платно или униформа на рамката, на врвот (секогаш) и на дното (не секогаш), јас го градам со обична ткаенина. Ова го правам за единствена цел: така што почетокот и крајот на везот се наоѓаат во "зоната на удобно вездење" - рацете не треба да стигнат никаде, туку да лежат рамни на рамката.

Јас го поправам платното или униформа само на овој начин како на сликата. Предната страна на делото е искривена внатре (некако историски се случи на овој начин), но дното е фиксирано на овој начин (внатре), така што рацете да не ја протриваат предната страна на ткаенината (ова беше направено намерно), нека внатрешните триење

4. Поставена ткаенина. Можете да користите специјален сини маркер на ткаенината, која се мие со ладна вода. Престанав да го користам откако заборавив да го измивам (имаше непријатни сеќавања) и веднаш паднав во топла вода (работата беше расипана - иако мала и многу нејасна, но расипана), оттогаш користев само едноставни, но многу меки молив (сеуште работи по бришење). Razlinovyvayu само првите четири реда, како прв ред ќе биде otshit, нацрта уште еден, итн Погледни го погоре фотографијата.

5. Подготовка на таблети. Таблетите се направени од стари материјали во кои иглата лесно се вметнува. Тие ќе држат игли со теми кои моментално не се вклучени во работата. Апелирам до организаторот само кога е потребна нова нишка.

Во Excel, внесувам симболи и броеви на теми, како на организаторот. Ставам сè на А4 лист. Јас печатам неколку листови и закачувам еден лист со обична лента на таблета.

Секогаш користам две таблети. Зошто две идентични таблети? Со текот на времето, првиот таблет, сите ќе бидат потрошени со игли и погоди. Јас брзо ги земам и префрлам иглите од стара таблета во нов. Од стариот уреден лист отстранети и закачите нова. И повторно имам една работна таблета со игли, друга е чиста.

А сепак, празен таблет помага брзо да го пронајде посакуваниот карактер (понекогаш одеднаш на работниот таблет ликовите се губат - темите блиски). Еве ги таблетите во процесот. (Забелешка од Златниот божур - ако сте заинтересирани за верзијата на таблетот или ако дојдете со нешто друго за себе, а вие треба да напишете знаци, а потоа како да го поставите фонтот со ликовите на вашиот компјутер, прочитајте на дното на страницата. системска папка за фонтови.)

Јас додавам долга лента на шемата на ширината на работата. Прицврстете го на платно или униформа со обични клипни клипови.

Сега сè е подготвено, можете да започнете да везете. Зедов игла со конец кој се совпаѓа со симболот што ќе го шие и ќе започне.

Јас ја донесам конечната нишка од предната страна за 15 клетки од ред, оставајќи опашка околу 0,5 см (не можам да ја поправам нишата на кој било начин, јас ќе се поправам во процесот). На ист начин ја земам низата од работа. Сега веројатно разбирате зошто имам многу голема потрошувачка на теми, но времето е важно за мене.

Јас наведов симбол додека не се појави во редот, кој е зашиен веднаш штом овој симбол заврши, ја земам конецот од работа и вметнувам игла во таблетот. Потоа го наведов следниот лик, итн. Работата се јавува само во рамките на опсегот.

Работата се јавува само во рамките на опсегот

И се сече, оставајќи ја опашката најмалку 0,5 см, така што е попогодно да ги исечеш подоцна.

Кога ќе се отстрани првиот ред, почнува вториот ред да се отстрани. По отстранувањето на вториот ред, опашките од првиот ред се отсечени со ножици. По шиењето на третиот ред, се отсекуваат опашки од вториот ред на теми, итн. Така, стигнав до последниот ред, тоа е најдолго во времето, тука е неопходно да се поправи конецот. Ги користам сите начини за фиксирање на конецот, што го знам, освен начинот на фиксирање на конецот навнатре (патем, многу добар начин и доволно брз за да ја повлече конецот одвнатре под шавите, но не ја завршам рамката за време на работата, па затоа не го користам).

Јас работам со двете раце одеднаш, еден над рамката, вториот под рамката, каде што, за мене тоа не е важно - исто така ја забрзува работата.

6. Кога работата се враќа, ја земам рамката, ја одземам ткаенината и го бришам везот. Јас само што го впивате околу 20 минути, малку помрзнувајте (не брзам и одвртете). Сега е неопходно да се исплакне додека водата не е чиста (исто така, не одвртете ништо). Откако главната вода се исцеди од работното место, јас ја завиткам во крпа за да ја отстранам преостанатата вода. И даде малку суво.

7. Штом везот пресуши (треба да биде малку влажен), почнувам да го измазнувам. Ја ставам мојата работа на лицето на супер меко и меко фенче за пешкир и почнувам да се пеглам, многу, многу внимателно. Не треба да се употребува бод. Можам да додадам дека овој процес е најнепријатен за мене и се чини бесконечен.

8. Сè. Имаше работилница за кадрирање. Во рамката под стаклото се вметнувам. Ако им верувате на работилницата за кадрирање, тие исто така можат да бидат вметнати во рамката.

Се надевам дека сè што го напишав, се покажа како корисно и разбирливо. Не ме суди сурово, првпат пишувам ваков вид, особено за јавно читање. Ако нешто не е јасно, поставувајте прашања, ќе се обидам да ги одговорам.

Ви благодарам многу за вниманието.

ПС Јас покажав отшив на примерот на таписеријата (полукрст). Ако навезете целосен крст, принципот е ист. Разликата: кога везете со бодликава шипка, движењето во ред се зголемува, потоа надолу, повторно одново и надолу, итн. Кога се вкрстувам: јас секогаш почнувам од симболот на нискобуџет во ред и одам нагоре, но не го шијам целиот крст, туку половина крстот, потоа се враќам, блокирајќи го првиот полукрст со втората - првата колона е зашиена. Во втората колона, на ист начин, почнувам од симболот на нискобуџет, пополнете го со полукрст и продолжувам да се преклопувам првиот полукрст. Се надевам дека е јасно.

1. Преземете на вашиот компјутер две датотеки со фонтови.

2. Одете до локалниот уред C. Потоа во папката Windows. Пронајдете ја папката Фонтови. И ставете ги преземените датотеки во неа. Ако папката на Windows е скриена, отстранете го ова ограничување на вашиот компјутер.

3. Рестартирајте го компјутерот.


Крос-бод е многу интересна и фасцинантна активност, мислам дека ако го прочитате ова, тогаш го поддржувате ова мое мислење. И везот е лекција што ја ужива многу помал број луѓе отколку само вез. Везење големи и комплексни слики е окупација која трае многу време и напор. Некои такви дела се извезени не со месеци, туку со години. Повеќе вредни се размена на искуства и нивно искуство. Значи, некои основни мали нешта во голема мера можат да го поедностават процесот на вез и значително да го забрзаат процесот.


Тоа е толку добро и веќе зборувавме. Молив го олеснува животот, а обележувањето на 10 * 10 квадрати, како на дијаграмот, помага да се направат помалку грешки и, според тоа, помалку време да се потрошат на намалувањето на корекција на грешка наназад. Значи излегува дека таквиот молив сè уште во голема мера може да ги поедностави нашите животи.

Како, да, многу едноставно. Тоа всушност треба постепено да ја пренесе шемата на платно. Сега ќе објаснам подетално.

Да речеме дека го зедовте за да навезете слика. Да претпоставиме дека ќе одлучите да навезете фрагмент кој е на првиот лист на дијаграмот, а потоа продолжете. Сте одлучиле да започнете со везење на конец, кој е означен со дијамант во дијаграмот. Обично везете, превртете ги очите од шемата на везови и назад, периодично губајте каде што везирате и почнете да барате сопствена локација на шемата. За да не се збуни, извадете ги везените крстови на моделот на вез. Ова е многу прекрасно јас толку везено многу години. Тоа едноставно не ми се јави дека со избирање на овие дијаманти, можно е да се земе молив за платно да се подготви овие дијаманти на мојот вез. Кога ги префрлив сите дијаманти на платно, смирено земам игла и конец и, без размислување, везирам на размачканите крстови. Можам истовремено да гледам телевизија или да разговарам со најблиски. Оваа лекција не бара внимание и концентрација. Избриши толку многу убаво. Отпрвин ми се чинеше дека таквото прецртување ќе потрае многу, всушност, не. Ова прецртување трае по ред со помала време отколку лутање низ шемата. Згора на тоа, кога ќе завршам изведување на овие дијаманти на овој дел од везот, знам дека повеќе нема да бидат тука. Ова не само што го забрзува процесот на вез, туку и организира вез. Завршени со дијаманти, одат во кругови и така натаму. Искрено ви велам, везот почна да се движи многу побрзо.


Сино е молив кој ја црта бојата која треба да биде извезена
Сино е молив кој ја црта бојата која треба да биде извезена.

Ако навезете на не премногу големи карики, тогаш ќе ви биде полесно да направите фрагмент што е во обрачот и да го зашитите во него. Јас лично вези на големи кат карики и за погодност зедов фрагмент од 2 страници на шемата.


Сино е молив кој ја црта бојата која треба да биде извезена
Сино е молив кој ја црта бојата која треба да биде извезена.

Пробајте го тоа, навистина го претвора везот на дури и многу сложена слика во пријатно поминување на времето.

Ако имате корисни идеи, споделете ги. Испрати ми приказна за тоа како го поедноставувате или усовршувате процесот на вкрстено шиење. Ние ќе бидеме корисни едни на други. Испратете ги препораките преку е-пошта: [заштитена од е-пошта]

Со среќа, навезе слики.


Додај коментар

Бидете взаемно љубезни. Сите пораки се модерирани рачно.

Вашите коментари.

Дали големи слики - многу мирни и трпеливи по природа мајстори?
Која шема да изберете?
Повеќе или помалку?
Каде не можете да направите такви работи?
Зошто две идентични таблети?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью