Честитки за испраќање. Детали за тоа како да испратите e-mail картичка

 1. Како да испратите разгледница Миле ru директно од вашата е-пошта
 2. Универзална опција
 3. Упатство
 4. Анимација

Тие велат дека патиштата не се подарок, скапо внимание. Затоа, задачата што ја имаме е да испратиме разгледница Mile ru бесплатно.

Проектните картички Mile ru во неговата стара верзија е затворен. Сега можете да испратите картичка директно од вашата пошта Mail.ru, како и од Однокласниците или од услугата "Мој свет".
Пред да започнете со разгледниците на Mile ru, препорачувам услуга за аудио поздрав:

Можете да испратите картичка Mile ru од услугата Mile ru која е попогодна за вас: Mail, My World, соучениците. Подолу е да се погледне како да испратите картичка директно од вашата пошта Миле ru.

тогаш можете да кликнете на соодветното копче со текстот, на пример, "Испрати разгледница во писмото". Можете исто така да прочитате:

"И сега сме подготвени да ви понудиме поудобно и модерни услуги што ќе им помогне на честитаните пријатели и најблиски: соученици, пошта, мојот свет. "


Сл. 1 Разгледница може да се испрати преку која било од трите услуги Mile ru: соученици, пошта, мој свет

Од трите предложени опции (соученици, пошта, мој свет), разгледајте ја опцијата за пошта.

Како да испратите разгледница Миле ru директно од вашата е-пошта

Важно: пред да испратите разгледница до секој примач, ние ќе тестираме како работи и да видиме што примателот на крајот го гледа.

Тестирањето е потребно за да провериш што точно примачот ќе го добие, како ќе изгледа, инаку може да излезе дека "тие сакаа најдобро, но се покажа како и обично".

 • Ние ќе ги тестираме за себе, односно ќе испратиме тест картичка, на пример, од нашата адреса nadezda @ mail.ru на истата адреса nadezda @ mail.ru.
 • Ако резултатите од експериментот ќе ни одговараат, ние ќе го повториме истото, но за да ја испратиме картичката Mile ru, ќе внесеме адреса, но адресата на примачот на картичката.

1) Прво треба да одите на вашата пошта Миле poo, внесете го вашето корисничко име и лозинка.

2) За да испратите картичка, кликнете на копчето "Напиши писмо" (1 на слика 2):


2) За да испратите картичка, кликнете на копчето Напиши писмо (1 на слика 2):

Сл. 2 Како да испратите картичка Миле ру

3) Во десна страна кликнете на етикетата "Разгледници" (3 на слика 2). Ќе видите повеќе од 50 картички, сортирани во категории:

 • Среќен одмор
 • Среќен роденден
 • Со љубов
 • Исто како и тоа
 • Ретро
 • Од 1 септември!

На пример, картичката "Среќна Нова Година" е избрана во категоријата "Со одмор".

Ајде да трчаме низ полињата на кои треба да обрнете внимание кога испраќате разгледница во Миле ру, или поточно, броевите на Сл. 1.

1 на сл. 2 - кликнете на копчето "Напишете писмо".

2 на сл. 2 - со кликнување на копчето "Стилови", можете да изберете подлога за пишување (обоена позадина или позадина со шема). На сл. 2 за подлогата избрани стил "зима", со Дедо Мраз. Можете да пребарувате за стилови со кликнување на мали триаголници обележани со црвени стрели (број 10 на слика 2). НЕ можете да изберете стил, односно прескокнете го овој чекор.

3 на сл. 2 - кликнете на копчето "Разгледници". Изберете картичка со кликнување на мали триаголници, кои се означени на Сл. 2 црвени стрели (број 10).

Значи, во избраното писмо прекрасен стил (писмо рампа) и симпатична разгледница. Сега муза нè посети: го печатиме поздравниот текст за разгледницата.

4 на сл. 2 - копчето "Потписи". Ако кликнете на него, можете да направите авто потпис на секоја буква Миле ру. Или можете да го уредите потписот што веќе постои.

Проблемот е што заборавите за овој потпис со текот на времето. И понатаму автоматски се вметнува во секоја буква. Со текот на времето, информациите стануваат застарени, па затоа не треба да ставате "екстра" информации во потписот.

5 на сл. 2 - на поле. Без грешки, ние ќе ги испечатиме е-поштата на примачот на разгледницата, инаку како ќе го добие (примачот)?

Првата разгледница како тест може да се испрати до себе. Потоа, во полето "To", можете да внесете e-mail.

6 на сл. 2 - поле "Предмет". Можете да ја напуштите предложената тема или да ја внесете вашата тема.

7 на сл. 2 - копче. Може да се најдат на вашиот компјутер, на пример, звучна датотека и прикачете го на писмото.

8 на сл. 2 - копче "Облак" Миле стр. Со кликнување на него, можете да прикачите датотека од Облак до буквата.

9 на сл. 2 - Проверете дали се е завршено врвот, и испратете со кликнување на копчето "Испрати".

10 на сл. 2 - триаголник за движење низ колони со Разгледници и Стилови

4) Откако ќе кликнете на копчето "Испрати", ќе се појави прозорецот "Внесете го кодот од сликата". Треба да го внесете кодот од сликата за да го "потврдите вашето човечко потекло", односно порака не е испратена од робот. Ако кодот не е читлив, мора да кликнете на линкот "Не го гледам кодот" за да го замените со друг.

5) Ако сè е нормално, тогаш ние повторно ги повторуваме сите чекори, но сега ние ќе ги пополниме полето "До" не со нашата електронска пошта, туку внесете го е-поштата на примачот на разгледницата.

Опишете ја постапката за испраќање разгледница Миле ру за долго време, но во реалноста тоа може да се направи за неколку минути. Не верувајте - проверете сами.

До денес, не треба да купувате примероци во продавницата, од кои секоја може да се најде во скоро секој дом, но можете да создадете единствена картичка без да направите напори освен фантазија и љубов.

Не многу луѓе знаат како да направат оригинална разгледница, но речиси секој може само да избере подготвена слика на Интернет и да ја испрати на пријател. Најдобро од сè, се разбира, создаде индивидуален поздрав. Пред да направите музичка картичка и да ја испратите е-пошта , треба да отидете на [email protected] Пред да го отвори корисникот на масата на уникатни слики, кои можат да се организираат според нивните преференции.

Апсолутно нема потреба да размислувате како да направите картичка во "Фотошоп", бидејќи завршените скици веќе се обработуваат од оваа програма. Се што е потребно соодветен дизајн . Музиката за сликата треба да одговара на содржината и на насловната страница на самата картичка. Ако е наменета за дете, тогаш треба да изберете забавен и празничен музички аранжман, за посериозни честитки ќе одговара костим за класична музика, која ќе служи како добра музичка позадина и ќе ги укине вашите духови.

По подготовката на самата разгледница, треба да знаете како да ја потпишете разгледницата на вашата сакана или само пријател, така што дури и потписот се чувствува топол. Потписот на картичката може да се разликува и да вклучи во него нова музичка придружба, на пример: "Со љубов, твое ..". По внимателна подготовка, пред испраќање музичка разгледница , не заборавајте да ја разгледате готовата картичка и да ја проверите точноста на влезот на музичката содржина. Потоа, само треба да ја внесете е-поштенската адреса на примачот и да ја испратите добиената картичка. Исто така, можете да овозможите известување за читачот на примачот, за да бидете сигурни дека картичката е видена.

Но вие исто така можете да испраќате музички картички користејќи ги другите отворени интернет-страници оваа функција , со детални поставувања и елементи за дизајн. Со цел да додадете музика, не е неопходно да се користат обработени мелодии, исто така можете да го преземете оној што е поврзан со главниот јунак на настанот. Денес, исто така, постојат многу готови и убави музички честитки , на дното на која обично има графикон: "Честит пријател" со кликнување на него, само треба да ја внесете е-маил адресата и примачот ќе добие весела порака со честитки и музика.

Сега ќе разговараме за тоа како да испратите разгледница по електронска пошта, бидејќи на овој начин можете да испраќате не само статични, но дури и гласовни и анимирани честитки.

Универзална опција

Сите активности од овој вид може да се направат со помош на компјутер или мобилен телефон . Ако одлучите да испратите разгледница по е-пошта, и се однесува на статичен тип , во овој случај, не можете да се грижите за тоа како примачот ќе го гледа, и дали е инсталиран на неговиот компјутер флеш програма Играч.

Упатство


За да започнете со решавање на проблемот, како да испратите разгледница по е-пошта, треба да ја креирате За да започнете со решавање на проблемот, како да испратите разгледница по е-пошта, треба да ја креирате. Нацртајте слика себе или внесете ја мрежата што ја сакате. завршена слика . Можете исто така да сликате. Следно, подготвено за писмото што го праќате. За да го направите ова, кликнете "Прегледај", отидете до папката со картичката, одберете ја и кликнете "ОК". Можеби ќе треба да кликнете на копчето Прикачи, ако овој процес не се случи автоматски. Почекајте да преземете. Осигурете се дека секое поле со букви е пополнето и кликнете "Испрати".

Анимација

Следно, ќе погледнеме како да испратиме разгледница по е-пошта во GIF формат. Оваа одлука ви овозможува да ставите едноставна анимациона датотека, која се состои од серија на променливи слики. Трансферот на разгледници од овој вид се врши според упатствата наведени погоре. Единствената разлика е што треба да изберете решенија под клуч во gif . Поентата е дека стандардот графички уредувач оперативен систем не е доволно да се создаде анимација. Од сега па натаму, знаете како да испратите разгледница по е-пошта, се надеваме дека со горенаведените информации можете да ги направите животите на вашите најблиски уште радосни.

Без грешки, ние ќе ги испечатиме е-поштата на примачот на разгледницата, инаку како ќе го добие (примачот)?

Новости

Как ухаживать за лицом после 30 лет: список запретов


Как ухаживать за собой


Как заставить себя начать ухаживать за собой?
Каждый вкладывает свой смысл в понятие " ухаживать за собой ". Вот мне исполнилось 30 лет и я расширяю это понятие. Я также как и Вы не особо люблю уход: не люблю краситься (честно, и не люблю) - моя

Вера Брежнева о своих секретах красоты
Талантливая певица, русская Брижит Бардо и самая стильная и сексуальная женщина России, безусловно, одна из ярчайших звезд современной русской эстрады – красавица Вера Брежнева в свои 34 года потрясающе

Лучшие советы по уходу за собой для девушек
Как всегда оставаться красивой даже в самых сложных ситуациях и тратить гораздо меньше времени и сил на уход за собой, но при этом всегда оставаться привлекательной? Если вы хотите знать ответы на эти

15 лучших средств по уходу за собой
Как почувствовать себя королевой, если с утра приходится тщательно маскировать прыщи, а к вечеру невозможно от усталости стоять на ногах? Попробуйте бороться с проблемами «домашними» средствами. Если

Как ухаживать за собой во время беременности
Как остаться красивой, не навредив при этом малышу. Уход за телом Сейчас самое время сделать ставку на увлажнение кожи. При этом помните, что ваш организм стал более восприимчивым

Натуральный уход за собой: красота и здоровье
Привет, дорогие читательницы! В последнее время моя жизнь наполнена совершенно волшебными знакомствами — вдохновляющими, помогающими открыть в себе что-то новое, чему-то научиться. Сегодня расскажу

Бюджетные аптечные средства по уходу за лицом. - Семейный портал Family-and-i: Все о семье, детях и не только.
Ухаживая за своим лицом и при этом, используя недорогие бюджетные аптечные средства, можно достигнуть очень заметного положительного результата. В этой статье мы подробно расскажем, что это за средства

Как правильно ухаживать за собой
Большое количество женщин категорически отказывается ухаживать за собой, объясняя это недостатком средств и времени. Такие дамы жалуются на отсутствие личной жизни и внимания со стороны мужчин. А между

 • Оформление торжеств
  21.11.2014
  Оформление торжеств

  Оформление мероприятий цветами и декорация тканью: свадьбы, юбилеи, торжества, корпоративные вечеринки, выставки, конференции, семинары, презентации.Правильная организация праздников и планировка работы для Вас и Ваших сотрудников — это залог успешного развития бизнеса. Мы предоставим полный комплекс услуг по оформлению специальных мероприятий любого масштаба. Опыт наших проектов по-своему индивидуален. Мы готовы предложить именно... 
  Читать полностью

Статьи о цветах
 • Свадебные букеты
  Свадебные букеты

  Безумное счастье воссоединения в браке, прекрасная церемония, счастливые лица гостей… Несомненно, свадьба... 
  Читать полностью

 • Роль и значение цветов в нашей жизни
  Роль и значение цветов в нашей жизни

  Еще с давних времен цветы в жизни людей играли огромную роль. Они всегда ассоциировались с любовью, радостью, хорошим... 
  Читать полностью

 • История цветов
  История цветов

  Искусство украшать живыми цветами, листьями, ветками, плодами и другим декоративным материалом праздничные процессии,... 
  Читать полностью

 • Цветочные традиции в Европе
  Цветочные традиции в Европе

  В Западной Европе в XIV в. распространилась мода на ароматы, а вместе с ней и на небольшие букетики из пахнущих цветов.... 
  Читать полностью

 • Цветы для свадьбы
  Цветы для свадьбы

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. Букет из белых роз тонко подчеркнет красоту... 
  Читать полностью

 • Цветочный этикет
  Цветочный этикет

  В нашей жизни ни одно торжественное событие не обходится без цветов. При этом очень важно соблюдать цветочный... 
  Читать полностью